Postfly styrtet i Sverige
Foto: SVT

Postfly styrtet i Sverige

Oppsummert

Det er funnet levninger av de to flygerne som er savnet etter at et norsk postfly styrtet i et fjellområde i Nord-Sverige 8.01.2016. Svikt i flysystemet som ikke ble fanget opp, førte til flystyrten ifølge svensk havarikommisjon.

 • Post gikk tapt i flystyrt

  4,5 tonn post gikk tapt da postflyet på vei fra Oslo til Tromsø styrta i Nord-Sverige natt til 8. januar. Mannskapet på to omkom. Posten som er funnet etter styrten, er ødelagt og kan ikke sendes vidare, opplyser Posten.

 • Noe post fra styrtet fly funnet

  En del av posten som var ombord i postflyet som styrtet i Nord-Sverige sist fredag, er funnet, men det meste har gått tapt, opplyser pressesjef John Eckhoff i Posten Norge. I alt var det 4.5 tonn A-post til Finnmark, Troms og Svalbard i flyet.

 • Frossen bakke stanser letearbeid

  Arbeidet med å lete etter levninger etter de to som satt i postflyet som styrtet i Nord-Sverige før helgen, er avsluttet for dagen. Levningene ligger ganske dypt nedi bakken, og frost vanskeliggjør letearbeidet. Flyet var på vei til Tromsø.

 • Funn av levninger etter mennesker

  Etterforskerne har funnet levninger etter mennesker blant vrakrestene fra postflyet som styrtet natt til fredag, melder NTB. – Vi har søkt med likhunder, som har markert på havariplassen, sier kriminalinspektør Patrik Ström i svensk politi.

Et helikoper flyr over ulykkestedet der postflyet havarerte.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no