NRK Meny
postkasser
Foto: Anette Holth Hansen / NRK

Posten

Oppsummert

Fra nyttår vil det ikke bli skilt mellom A- og B-post, noe som gjør at posten vil bruke to dager på å nå frem til mottakeren. I 2016 la Posten Norge ned sin postombæring på lørdager.

 • Posten vil levere annenhver dag

  Posten Norge vil gå over til levering av post annenhver dag fra 2020. Dermed støtter de regjeringens forslag om å droppe daglig levering, som nå er på høring. Posten Norge mener i sitt svar at de må gjøre dette for å redusere kostnader i fremtiden.

  Postmann henter post
  Foto: Birger Kjølberg / NRK
 • Spår post én dag i uka

  Konsernsjef Tone Wille i Posten tror tiden med levering av post fem dager i uken nærmer seg slutten. – Jeg tror det kan komme til å ende med at posten bringes ut ukentlig, uttaler hun i en ny bok, ifølge Avisenes Nyhetsbyrå.

 • Ny postavtale for laboratorieprøver

  Sykehusene har inngått en ny avtale med Posten for transport av laboratorieprøver. Det skjer som en erstatning for A-postordningen som forsvinner ved nyttår, og tjenesten skal hete «Bedriftspakke ekspress over natten», melder NTB.

  Laboratorieprøver
  Foto: Berit Roald / SCANPIX
 • Advarer mot dårligere tjenester

  Posten hevder de 165 millionene regjeringen bevilger for å sikre post i fem dager, er en halv milliard mindre enn det faktisk koster, skriver Nationen. I år beregnes kostnadene til å være 705 millioner kroner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no