postkasser
Foto: Anette Holth Hansen / NRK

Posten

Oppsummert

Innføringen av postombæring annenhver dag kan bli utsatt fra årsskiftet til neste sommer, sier samferdselsminister Jon Georg Dale. Posten må kutte i antall ansatte og antall brevsentre etter at postmengden er mer enn halvert på 20 år.

 • Aviser rammes av færre postdager

  Når posten reduserer antall dager med postombæring til 2,5 dager i uka i snitt, vil det ramme lokalavisene. – Mange aviser har ingen alternativer til postlevering, sier generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser til Klassekampen.

 • Kan utsetje omstilling av Posten

  Det kan bli aktuelt å utsetje innføringa av postomdeling annakvar dag. Det seier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til FriFagbevegelse. – Vi er opne for å flytte iverksettingstidspunktet frå januar til juni eller juli neste år, seier Dale.

 • Postmann døde på jobb i fjor

  En postmann døde på jobb i november i fjor, etter å ha blitt truffet av egen tjenestebil. Bilen skal ikke ha vært sikret tilstrekkelig med håndbrekk, opplyser Posten. Hendelsesforløpet er foreløpig ikke kjent. Posten kaller ulykken tragisk.

 • Får 12 timers reisevei til Posten

  Ruth Sigurdsen bor i Reinfjord i Kvænagen i Nord-Troms. Fra 1.april må hun reise til Burfjord for å hente blant annet regninger og medisin. Turen kan ta opp mot tolv timer for enkelte husstander. – Det er verre enn å reise til Syden, sier Sigurdsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no