Hopp til innhold
Mottak og sortering av brev opp til to kilo på Postens Østlandsterminal på Lørenskog.
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Posttjenester

Oppsummert

LO Stat og Spekter er blitt enige om en ny lønnsavtale, og faren for poststreik blant 10.000 postansatte er avblåst.

  • Posten Bring bygger ladenettverk for tyngre kjøretøy

    Posten Bring skal bygge ut ladestasjoner for tyngre kjøretøy over hele landet. Det blir 96 kraftige ladepunkter ved åtte terminaler.

    – Vi vil bygge et kraftig og unikt ladenettverk for tyngre elektriske kjøretøy i Norge. Ladeinfrastrukturen som vi nå etablerer, er svært viktig for å kunne bruke el-lastebiler på flere strekninger rundt i landet, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Bring.

    Alle åtte terminalene vil få ladepunkter med mulighet for 360 kW. Det blir de kraftigste ladepunktene i hele landet, ifølge Wille.

    Posten tok i bruk sin første elektriske lastebil i 2021 og har i dag over 70 slike biler i tjeneste.

    Ladestasjonene skal bygges på terminaler i Molde, Bjerkvik, Hamar, Lørenskog, Stokke, Kristiansand, Stavanger og Trondheim.

  • 4300 husstander får nytt postnummer

    Denne høsten får 4300 husstander og 560 virksomheter i fire landsdeler nytt postnummer.

    – Posten endrer eller oppretter postnumre for å bidra til en så korrekt og effektiv postdistribusjon som mulig rundt omkring i Norge, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten i en pressemelding.

    Alle som blir berørt av endringen vil bli varslet i et eget brev fra Posten. Etter 1. oktober vil Posten fortsette å levere pakker og brev med gammelt postnummer, men kun i en overgangsperiode. Du kan bli berørt av endringene hvis du bor i Son, Oppdal, Trondheim, Nesna, Vardø og Sværholthalvøya.

    (NTB)

  • Posten avslutter gratis pakkeforsendelse til Ukraina

    I over et år har det vært mulig å sende gratis pakker til Ukraina med Posten: Et tilbud som det har vært stor oppslutning rundt.

    – Vi har sendt 150 biler og hver transport har hatt med rundt 8 tonn med pakker, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten til NRK. Han bekrefter til NRK at gratistilbudet nå avsuttes.

    1. juli innføres ordinær betaling for adresserte pakker.

    1. august avsluttes ordningen med gratis forsendelser til uadresserte pakker til Ukraina.

    – Andre postselskaper har tilbudt gratis forsendelse av uadresserte (hjelpe)pakker, men det har nå de fleste avsluttet og vi blir et av de siste landene som nå stenger dette tilbudet, sier Pettersen.

  • Posten sine nettsider er oppe igjen

    Appen og nettsida til posten var nede i ein lengre periode i dag. Pressekontakt i posten Kenneth Tjønndal Pettersen stadfesta problema til VG.

    Til TV 2 sa Pettersen at feilen låg hos Microsoft.

  • Posten: Vent med Ukraina-pakkane til over nyttår

    Posten og den ukrainske ambassaden oppfordrar nå alle som vil senda hjelpepakkar til Ukraina om å avventa til over nyttår, skriv Posten i ei pressemelding.

    – Bakgrunnen er at det er heilt fullt ved mottakssentera i Polen. Dei har ikkje kapasitet til å motta fleire uadresserte hjelpesendingar før etter nyttår, seier pressesjef i Posten Kenneth Tjønndal Pettersen.

    Avgjerda om å oppfordra folk til å venta med å senda pakkane er tatt i samråd med den ukrainske ambassaden i Noreg, opplyser Posten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no