Hopp til innhold

Populært med nett-TV

Over 1,5 millioner nordmenn foretrekker NRKs nett-TV, men fortsatt er YouTube den mest populære plattformen.

nett-tv
Foto: Skjermdump

Nesten 2,1 millioner nordmenn ser på nett-TV månedlig eller oftere, ifølge en fersk undersøkelse Synovate har laget for NRK. Av disse er det 56 prosent som foretrekker nett-TV-tilbudet til NRK.no.

Bruker mer tid

De må likevel se seg slått av videoklipp-giganten YouTube, som blir foretrukket av 61 prosent av nett-TV-brukerne. Men mens NRK rykker ett prosentpoeng opp, går YouTube tre prosentpoeng tilbake i forhold til i året før.

VG Nett øker også noe, mens både TV2, Dagbladet.no og TV Norge går tilbake. Totalt sett er det likevel ikke snakk om store endringer i forhold til 2008.

Les også: Disse seriene kommer på NRK

– Det som er interessant å se, er at antallet som svarer at de ser nett-TV daglig ikke har økt fra 2008. Samtidig viser våre trafikkmålinger en økning i nett-TV-trafikken. Det betyr sannsynligvis at folk bruker lengre tid på nett-TV enn de gjorde året før, sier medieforsker Liv Braathen i NRK Forskningen til NRK.no.

Flest menn

Hun kan fortelle at det er ungdom mellom 15 og 24 år som bruker nett-TV hyppigst. 25 prosent av brukerne i denne aldersgruppen bruker tilbudet daglig, mens 28 prosent ser på nett-TV ukentlig.

Les også: NRK vant TV-seerne i julen

Mannfolka er i flertall, det samme er vestlendingene. De aller fleste bruker nett-TV mest til å se på små snutter hjemmefra. I tillegg velger et stort antall å se opptak av serier og filmer som de ikke fikk med seg da det gikk på TV.

I fjor høst signerte NRK en avtale med BBC og HBO som går ut på at alle deres serier er tilgjengelige i NRKs nett-TV en begrenset periode etter at de er sendt på fjernsynet.

Les også : Vampyrserie erstatter «True Blood»

Being Human , Top Gear og Partydronninger er blant seriene du kan se gratis i nett-TV i én uke etter at episoden først ble sendt på NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no