Protester i PIttsburg i USA over politiskyting
Foto: Keith Srakocic / AP

Politiskyting i USA

 • Protester mot politiet i Pittsburgh

  Det er brutt ut heftige protester i Pittsburgh i USA etter at en hvit politimann fredag ble frikjent for drap etter at han skjøt en 17 år gamle svart gutt i fjor Utenfor statsadvokatens kontor ble det avfyrt skudd, og politiet er innkalt på overtid.

  Protester i PIttsburg i USA over politiskyting
  Foto: Keith Srakocic / AP
 • Siktes ikke for politibrutalitet

  USA Today skriver at de to politibetjentene som skjøt og drepte den ubevæpnede, mørkhudede 22-årige Stephon Clark, ikke blir siktet for å ha brutt loven. Betjentene sier de trodde Clark siktet mot dem med pistol. Det viste seg å være en mobiltelefon.

 • Krev endra straff etter politivald

  Aktoratet ber om at den høgste rettsinstansen i delstaten Illinois i USA revurderer domen ein politimann fekk på under sju år for å ha skote og drepe tenåringen Laquan McDonald. Aktor bad i rettssaka om minst 18 års fengsel.

  Kwame Raoul, Joseph McMahon
  Foto: Noreen Nasir / AP
 • Politimann fikk seks års fengsel

  Politimannen Jason Van Dyke har fått seks års fengsel for forsettlig drap på Laquan McDonald (17) i Chicago. Skytingen som rammet en afroamerikaner, gjenreiste en årelang debatt i USA om politivold rettet mot minoriteter.

 • Politimenn frikjent for drap i USA

  I Chicago har en dommer frikjent tre politimenn som var tiltalt for å forsøke å dekke over skytingen av en svart mann. En fjerde politimann ble dømt for drapet. Dommeren mener viodebilder viser at de tre betjentene ikke forsøkte å dekke over drapet.

Tøregåss mot demonstranter og protesttog i St.Louis

Opptøyer etter frikjennelse av drapstiltalt politimann i USA

US-POLICE-SHOOTING-PROTESTS-VIDEO

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no