NRK Meny

Politiskyting i USA

 • Nye demonstrasjonar i St. Louis

  Det er demonstrasjonar i sentrum av den amerikanske byen St. Louis for fjerde dagen på rad. Protestane starta då ein kvit politimann vart frifunnen for drapet på ein svart mann i 2011. I går vart over 80 demonstrantar arresterte, melder Reuters.

 • 13 arrestert etter demonstrasjoner

  Politiet i St. Louis sier at 13 er arrestert under de pågående demonstrasjonene, skriver CNN. Hundrevis av demonstranter demonstrerer i byen etter at en politimann fredag ble frikjent for å ha skutt en svart mann under en biljakt i 2011.

 • Krever svar om politiskyting i USA

  Den australske statsministeren Malcom Turnbull krever svar, etter at amerikansk politi skjøt og drepte den australske statsborgeren Justine Damond (40) på lørdag. – Det er et sjokkerende drap, sier han ifølge BBC.

 • Protester etter drapsfrikjenning

  Flere hundre protesterer etter at politibetjenten som skjøt og drepte Philando Castile i en bil under en kontroll i St. Paul i delstaten Minnesota i USA i 2016, fredag ble frikjent. Castiles kjæreste filmet og direktesendte hendelsen på Facebook.

 • Frikjent for Tulsa-drap

  En jury har frikjent en politikvinne som skjøt og drepte en ubevæpnet svart mann i Tulsa i Oklahoma 16. september i fjor. Rundt 100 personer samlet seg utenfor rettslokalet i en fredelig demonstrasjon mot avgjørelsen.

US-POLICE-SHOOTING-PROTESTS-VIDEO

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no