Khaleda Zia
Foto: TANVIR AHAMMED / Afp

Politisk uro i Bangladesh

Oppsummert

Tidligere statsminister i Bangladesh og nåværende opposisjonsleder, Khaleda Zia, har sitett i husarrest i flere måneder fordi hun har truet med å lede massedemonstrasjoner mot regjeringen.

 • Tre militante pågrepet i Bangladesh

  Bangladesh har anholdt tre mistenkte medlemmer av en forbudt militant gruppe, melder Reuters. En mobiltelefon, en nettverkjammer og jihadbøker ble funnet. Sikkerhetsstyrkene trapper nå opp jakten på islamister etter en bølge av islamistisk vold.

 • Avviser bønn om benådning

  Bangladeshs president Abdul Hamid avviser forespørslene om nåde fra to opposisjonsledere som er dømt til døden.
  Høyesterett i Bangladesh avviste onsdag de endelige ankene fra Ali Ahsan Mohammad Mujahid og Salauddin Quader Chowdhury, melder Reuters.

 • Khaleda Zia ute av husarrest

  Opposisjonsleder Khaleda Zia i Bangladesh har for første gang forlatt bygningen hvor hun har vært innesperret siden januar. Zia har ikke fått forlate kontoret sitt siden hun i januar truet med å lede en massedemonstrasjon mot regjeringen.

  Khaleda Zia
  Foto: MUNIR UZ ZAMAN / Afp
 • Zia for retten i korrupsjonssak

  Tidligere statsminister i Bangladesh, Khaleda Zia, står mandag tiltalt i hovedstaden Dhaka anklaget for å ha tatt imot tilsammen 4,1 millioner kroner i bestikkelser. Zia risikerer livstid i fengsel.

  Khaleda Zia
  Foto: TANVIR AHAMMED / Afp

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no