NRK Meny
Spanias statsminister Mariano Rajoy
Foto: ANDREA COMAS / Reuters

Politisk korrupsjon i Spania

Oppsummert

Flere opposisjonspolitikere har krevd at statsministeren går av i kjølvannet av en skandale knyttet til regjeringspartiet PPs tidligere kasserer.

Den tidligere partikassereren i Spanias regjeringspartier under etterforskning for skattevindel og korrupsjon. Han skal ha plassert inntil 48 millioner euro på hemmelige kontoer i utlandet.

Kassereren har sagt i retten at han ga statsminister Mariano Rajoy 200.000 kroner fra et hemmelig fond i 2010.

Statsministeren avviser at han har mottatt ulovlige utbetalinger.

Les mer her.

  • Korrupsjonssak i Spania

    Spanias statsminister Mariano Rajoy vitner i korrupsjonssak mot eget parti. Han hevder i retten at han ikke hadde oversikt over økonomien i det konservative partiet PP mens det mottok store summer i bytte mot avtaler. melder NTB.

  • Spansk parti drev bestikkelsesfond

    En domstolsetterforskning har funnet at Spanias regjerende parti PP drev et ulovlig bestikkelsesfond i 18 år, ifølge en dommer. Høyesterett anbefaler at seks personer i partiet tiltales for skatteunndragelse.

  • Spanias helseminister går av

    Helseminister Ana Mato i Spania går av etter at hun ble knyttet til en omfattende korrupsjonsetterforskning, melder Reuters. Matos eksmann er sterkt knyttet til saken, og hun har selv vært beskyldt for lovbrudd, men skal ikke være formelt siktet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no