Hopp til innhold
Politi på Vestli lørdag kveld
Foto: Peder Bergholt / NRK

Politisaker i Oslo, Asker og Bærum

Oppsummert

Dette er en samleside for kriminalitet og politisaker i Oslo, Asker og Bærum.

 • Pågrepet for trusler

  En mann er pågrepet for trusler med kniv i Oslo.

  – Politiet fikk melding fra flere at en person var observert ute på gata med kniv, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand.

  Vedkommende gikk inn i en oppgang, og politiet fant han i en leilighet sammen med rundt 10 personer. De jobber nå med å kartlegge hvilke roller de har hatt.

  – Politiet jobber nå med å finne ut om noen er blitt direkte truet med kniv, sier Hekkelstrand.

  Pågripelsen skjedde i Lakkegata på Grønland.

  Ingen er skadet, men en person er frakta vekk i ambulanse på grunn av rus. Politiet etterforsker saken videre.

 • Statsadvokaten anker narkofrifinnelse til Høyesterett

  Statsadvokat Hulda Karlsdottir skriver i en SMS til NRK at de vil anke frifinnelsen av en mann i 40-årene som politiet fant nesten en kilo cannabis hjemme hos.

  Mannen ble frifunnet i lagmannsretten etter at dommerne fant at funnet var gjort ved ulovlig ransaking, og at bevismaterialet derfor ikke kunne brukes.

  Lagdommerne mente det «utvilsomt» var en krenkelse av artikkel 8 i Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

  Med bevisene avskjært ba aktor Karlsdottir om frifinnelse av mannen på alle unntatt et punkt, og sa hun sannsynligvis ville anke når dommen forelå.

  Mannen ble dømt til både bot og subsidiær fengselsstraff på 15 dager for kjøring i ruspåvirket tilstand, men ble altså frifunnet for de andre postene.

 • Frifunnet for narkotikabesittelse etter ulovlig ransaking

  En mann i 40-årene ble frifunnet for å ha hatt nesten en kilo cannabis hjemme hos seg, etter å ha anket til Borgarting Lagmannsrett.

  Lagmannsretten vurderte at ransakingen av mannens bolig, som ledet til funnet av cannabis, var ulovlig. De mente det «utvilsomt» var en krenkelse av artikkel 8 i Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

  – Både flertall og mindretall mener at politiet ikke hadde formell hjemmel til å beslutte ransaking alene, basert på at det ikke forelå ferske spor i dette tilfellet, og at han (politibetjenten, journ.anm.) kunne og burde ringt en påtalejurist. Begge mener i og for seg at bevisene var ulovlig ervervet, sa lagdommer Ingvild Bruce da saken ble ført i lagmannsretten forrige uke.

  Dermed la både aktor og forsvarer ned påstand om frifinnelse.

  Mannen ble samtidig dømt til både bot og subsidiær fengselsstraff på 15 dager for kjøring i ruspåvirket tilstand.

  Mannen ble dømt til fengsel i tingretten i januar. Det anket han, fordi han mente han var utsatt for ulovlig ransaking.

  Politiet fulgte etter mannen hjem, og mente etter en tegn og symptomer test at han framsto som påvirket av narkotika. Etter å ikke ha gjort funn av narkotika i mannens bil eller på hans person, ble hans hjem ransaket.

  I mannens hjem ble det funnet nesten en kilo cannabis, samt utstyr til å dyrke. Han har selv forklart at han bruker cannabis medisinsk.

  Lagmannsretten fant ifølge en kjennelse at vilkårene for ransaking av mannens hjem ikke var til stede, og et flertall bestående av lagdommer Elizabeth Baumann og tre meddommere, vurderte derfor at påtalemyndigheten ikke kunne bruke bevisene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no