Hopp til innhold

Politimester i Pakistan: Ingen har tatt kontakt om Arfan Bhatti

Norsk politi, som ønsker å pågripe Arfan Bhatti i forbindelse med Oslo-skytingen i juni, har den siste tiden vært i Pakistan.

Til Aftenposten sier politimester i Gujrat-distriktet i Punjab, Ghazanfar Ali Shah, at ingen har kontaktet dem for å få Arfan Qadir Bhatti arrestert.

Ifølge avisen skal Bhatti den siste tiden oppholdt seg i en landsby like utenfor Gujarat. Han ble fredag etterlyst internasjonalt etter at Oslo-politiet siktet ham for medvirkning til terror etter masseskytingen i Oslo 25. juni.

Politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt sa fredag at de har anmodet pakistanske myndigheter om å få bistand til lokalisering og pågripelse av nordmannen.

– Vi samarbeider godt med pakistanske myndigheter, så får vi se om vi lykkes med å få ham pågrepet og utlevert til Norge, sa Enoksen.

Han bekrefter at Oslo-politiet «den siste tiden» har vært i Pakistan for å initiere det han kaller «det gode samarbeidet» med pakistanske myndigheter.

Bhatti benekter å ha noe som helst å gjøre med hendelsen.

To personer ble drept da Zaniar Matapour åpnet ild ved utestedene Per på hjørnet og London pub på C.J. Hambros plass for tre måneder siden.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no