Luftforurensning i Beijing
Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters

Politikk og økonomi i Kina

Oppsummert

Samtidig som forbruket av kull faller i Kina, opplever landet at den økonomiske veksten bremser opp. Den var i fjor på det laveste nivået siden 1990.

 • Kinas økonomiske vekst stagnerer

  Kinas økonomi vaks 6,5 prosent i tredje kvartal. Det er den svakaste veksten verdas nest største økonomi har hatt sidan første kvartal i 2009. USAs innføring av toll på kinesiske varer vert peika ut som ein av årsakene til nedgangen i veksten.

 • Sun Zhengcai erkjenner korrupsjon

  Den tidligere kommunisttoppen Sun Zhengcai, som en gang ble nevnt som presidentkandidat, erklærer seg skyldig i korrupsjon, ifølge en kinesisk domstol. Sun og hans medhjelpere skal ha mottatt verdier for om lag 200 millioner kroner, melder DPA.

 • Xi: – Kun sosialisme kan redde Kina

  Kinas president Xi Jinping forsikret om kommunistpartiets grep om landet og slo fast at «kun sosialisme kan redde Kina», da han talte til folkekongressen i natt. Xi ble lørdag enstemmig valgt til president for en ny femårsperiode.

  Xi Jinping
  Foto: Ng Han Guan / AP
Statsminister Erna Solberg på offisielt besøk til Kina med utenriksminister Børge Brende og næringsminister Monica Mæland. Møte med Kinas statsminister Li Keqiang, president Xi Jinping og parlamentspresident Zhang Dejiang.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no