NRK Meny
Pakistans avsatte statsminister Nawaz Sharif og hans bror Shahbaz Sharif
Foto: Arif Ali / AFP

Politikk i Pakistan

Oppsummert

Det pakistanske parlamentet at det vil bli valg av statsminister 1. august. Opposisjonen i Pakistan raser etter at den avsatte og korrupsjonsanklagede statsministeren Nawaz Sharif utpekte broren Shahbaz Sharif som sin etterfølger lørdag.

 • Frikjent for drap på Benazir Bhutto

  Fem menn er frikjent for drapet på den tidligere pakistanske statsminuisteren Benazir Bhutto i 2007, melder BBC. To politifolk er dømt for tjenesteforsømmelser.

 • Ny statsminister valgt i Pakistan

  Shaid Khaquan Abbasi er valgt som ny statsminister i Pakistan, og erstatter Nawaz Sharif som nylig måtte gå av grunnet korrupsanklager. Det er imidlertid ventet at Sharifs bror Shahbaz vil overta vervet straks han er kvalifisert, melder Reuters.

 • Varsler valg i Pakistan på tirsdag

  Det pakistanske parlamentet ønsker valg av ny statsminister som kan erstatte korrupsjonsanklagede Nawaz Sharif, tirsdag 1. august. Det er forventet at Shaid Khaquan Abbasi vil få vervet frem til Sharifs bror Shahbaz er kvalifisert, melder Reuters.

 • Pakistan: opposisjonen raser

  Opposisjonsleder Imran Khan kaller Pakistans styre «en form for monarki» etter at tidligere statsminister Nawaz Sharif utpekte broren Shahbaz som sin etterfølger lørdag. Khans parti har stått i spissen for korrupsjonsanklagene mot Nawaz Sharif, NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no