NRK Meny
Pakistans avsatte statsminister Nawaz Sharif og hans bror Shahbaz Sharif
Foto: Arif Ali / AFP

Politikk i Pakistan

Oppsummert

Det pakistanske parlamentet at det vil bli valg av statsminister 1. august. Opposisjonen i Pakistan raser etter at den avsatte og korrupsjonsanklagede statsministeren Nawaz Sharif utpekte broren Shahbaz Sharif som sin etterfølger lørdag.

 • IS hevder å stå bak Pakistan-angrep

  Gruppa IS oppgir at deres medlemmer sto bak selvmordsangrepet som krevde minst 85 menneskeliv på et valgkamparrangement i Pakistan. Den ytterliggående islamistgruppa tar på seg skylden gjennom en melding på IS' propagandaorgan Amaq.

 • Minst 85 drept i Pakistan

  Minst 85 mennesker er drept og over 100 såret i et bombeangrep mot et valgkamparrangement utenfor Quetta sørvest i Pakistan. Bombeangrepet skjer under to uker før pakistanere går til valg, og få timer etter at et annet arrangement ble angrepet.

 • Utestengt fra politikk på livstid

  Pakistans tidligere statsminister, korrupsjonstiltalte Nawaz Sharif, er utestengt fra politikken for resten av livet, slår landets høyesterett fast. De fem dommerne kunngjorde beslutningen i Islamabad fredag.

 • Kaster ut hjelpeorganisasjoner

  Pakistan kaster ut 21 utenlandske hjelpeorganisasjoner, men har ikke oppgitt noen grunn. Hjelpeorganisasjonene har fått to måneders frist til å avvikle virksomheten i landet, opplyser pakistanske tjenestemenn som vil være anonyme.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no