NRK Meny
Benjamin Netanyahu i Knesset 14. mai 2015
Foto: POOL / Reuters

Politikk i Israel

Oppsummert

Statsminister Benjamin Netanyahu har presentert en femparti-regjering med knapt flertall bak seg i Knesset. Netanyahus Likud-parti skal styre sammen med sentrumhøyre-partiet Kulanu, ultraortodokse Shas og Torah, samt nasjonalistiske Jødisk Hjem.

 • Beskylder Israel for attentat

  I en pressemelding sier islamistbevegelsen Hamas at ukjente israelske styrker har skutt og drept en av bevegelsens ledere, Mazen Fuqaha’a fra byen Jenin. – Det er et feigt attentat, sier Hamas-leder Izzat al-Resheq, ifølge nyhetsbyrået DPA.

 • Israelsk minister trekker seg

  Israels miljøminister Avi Gabbay går av, og sier statsminister Netanyahu har skapt en «ekstremist-regjering». Gabbay sier at Netanyahus beslutning om å skifte ut forsvarsminister Moshe Yaalon med ultranasjonalisten Avigdor Lieberman var dråpen.

 • Israel avlyser møter med EU

  Israel avlyser flere planlagte møter med EU etter EU-kommisjonens krav om merking av israelske varer produsert i de ulovlige bosetningene på Vestbredden. EU-kommisjonen vedtok de nye retningslinjene onsdag.

 • Israel godkjenner bosettingsplan

  Israel har gitt en foreløpig godkjenning til en plan som kan innebære at det bygges 2.200 nye bosetterboliger på den okkuperte Vestbredden. Planen innebærer at boligene bygges i en rekke ulovlige israelske bosettinger øst for Palestinas hovedstad.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no