NRK Meny
ISRAEL-ANNIVERSARY/ An Israeli soldier holds a torch during an official ceremony in Jerusalem commemorating soldiers who died in 2014 Gaza war
Foto: RONEN ZVULUN / Reuters

Politikk i Israel

Oppsummert

Statsminister Benjamin Netanyahu har presentert en femparti-regjering med knapt flertall bak seg i Knesset. Netanyahus Likud-parti skal styre sammen med sentrumhøyre-partiet Kulanu, ultraortodokse Shas og Torah, samt nasjonalistiske Jødisk Hjem.

 • Israel stanser utvisning

  Israel skal ha blitt enig med FN om en avtale som betyr at den omstridte deporteringen av afrikanske asylsøkere stanses, og at de i stedet skal bosettes i vestlige land, melder AP.

 • Vil vitne mot Netanyahu

  Statsminister Benjamin Netanyahus mangeårige medierådgiver Nir Hefetz har inngått en avtale med påtalemyndigheten i korrupsjonssaken mot Netanyahu. Hefetz er tiltalt for forsøk på å bestikke en dommer i saken mot Netanyahus kone.

  ISRAEL-NETANYAHU/CORRUPTION
  Foto: NIR ELIAS / Reuters
 • Netanyahu avhørt av politiet

  Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu skal være avhørt av politiet i forbindelse med en korrupsjonssak i teleselskapet Bezeq. Bezeq skal ha fått fordeler mot at nyhetsstedet Walla, som har samme eier, skal ha gitt Netanyahu positiv omtale.

  Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu delivers a statement in Jerusalem, in this picture grab
  Foto: Pool / Reuters
 • Israel skal selge gass til Egypt

  Et israelsk energiselskap har inngått en avtale om salg av naturgass til Egypt over en periode på ti år. – Dette vil tilføre statskassa milliarder av dollar, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Avtalen skal være verdt 15 milliarder dollar.

 • Demonstrasjoner mot Netanyahu

  I Tel Aviv i Israel deltok flere tusen personer fredag i en demonstrasjon mot korrupsjon. Det er den første markeringen siden politiet i landet tirsdag anbefalte at statsminister Benjamin Netanyahu tiltales for korrupsjon. Netanyahu avviser anklagene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no