Hopp til innhold

Politikere enige i at Hansen måtte gå

Leder for Fremskrittspartiet, Sylvi Listhaug, kommenterer nå straks at stortingspresident Eva Kristin Hansen har valgt å fratre sin stilling.

– Jeg tror det var klokt å trekke seg, og ser ikke at dette kunne endt på noen annen måte. Samtidig har jeg stor forståelse for den vanskelige situasjonen hun nå står i med sin familie, uttaler Listhaug.

Statsminister Jonas Gahr Støre sier samtidig det var riktig av Hansen å trekke seg fra sin stilling.

– Jeg har i kveld fått beskjed av Eva at hun ønsker å trekke seg fra vervet som stortingspresident. Jeg vet at denne saken er vond for henne, og at hun er lei seg. Men jeg mener det riktig at hun nå fratrer som stortingspresident, sier han.

Rigmor Aasrud, Arbeiderpartiets parlamentariske leder i Stortinget, sier hun synes saken er vanskelig.

– Hun synes det er veldig vanskelig selv. Det er også derfor grunnen til at hun ønsker å trekke seg som stortingspresident. Det støtter vi henne i. Det er også viktig at vi nå får snudd alle steiner, så vi kommer til bunns i samtlige saker.

Sofie Marhaug fra Rødt støtter også Hansens avgjørelse.

– At presidenten nå trekker seg skulle egentlig bare mangle. Det er likhet for loven, og nå som hun er under politietterforskning, så var nok dette uunngåelig.

Frp-leder Sylvi Listhaug står inne i Stortingets ankomsthall, har på hvit dressjakke og lilla bluse. Det blonde håret er løst ned på hver side. Hun ser til venstre for kameraet. Utsnittet er fra brystet og opp.
Foto: Even Bjøringsøy Johnsen / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no