NRK Meny
Nye beredskapssenteret på Taraldrud
Foto: Justis- og beredskapsdepartementet

Politiets beredskapssenter

Oppsummert

Et senter for beredskapsstyrkene har allerede vært planlagt i over ti år. Målet er å samle beredskapstroppen, helikoptertjenesten og hundetjenesten med bombegruppa for å gjøre troppen både sterkere og raskere. Prosjektet er forsinket.

 • Første spadetak beredskapssenteret

  Justisminister Sylvi Listhaug har tatt første spadetak på politiets nye beredskapssenter på Taraldrud i Ski. Senteret skal tas i bruk i 2020. Etableringen av beredskapssenteret var et av rådene fra Gjørv-kommisjonen etter terroren 22. juli 2011.

 • Vedtar med tiltak mot støy

  Reguleringsplanen for beredskapssenteret på Taraldrud i Akershus er vedtatt med en rekke støyreduserende tiltak. Det skjer etter sterke protester lokalt. Vedtaket ble gjort av Kommunal- og moderniseringsdepartementet fredag.

 • Beredskapssenter på Taraldsrud

  Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen inviterer til pressekonferanse kl. 12.00 for å snakke om reguleringsplanen for politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud i Ski kommune.

  Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsenholder pressekonferanse om beredskapssenteret på Taraldrud
 • Vil dempe støy fra beredskapssenter

  Etter å ha møtt motstand fra beboerne i området, kommer Justis- og beredskapsdepartementet med flere tiltak for å redusere støyen fra det planlagte beredskapssenteret på Taralrud i Ski kommune, skriver Aftenposten. Beboerne etterlyser flere tiltak.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsenholder pressekonferanse om beredskapssenteret på Taraldrud
Jernbaneverket og godsbransjen advarer mot politiets beredskapssenter på Alnabru. De mener området er for trangt, og at dette kan forsinke togtrafikk og godstransport.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no