Hopp til innhold

Politiet: Jobber kontinuerlig med å få oversikt over aktuelle miljøer

Politiet i Oslo skriver i en e-post til NRK at PST vurderer at vi fortsatt står i en uavklart trusselsituasjon og at det foreligger en uavklart trussel.

– Det jobbes kontinuerlig med å få oversikt over aktuelle miljøer og personer og avverge at nye hendelser skjer. PST og politiet jobber med å få oversikt over personer vi er kjent med og personer vi ikke er kjent med. Dette gjør at vi ikke har full kontroll på situasjonen per nå, skriver politiet.

De skriver videre at politiet har stort tilfang av informasjon og at det jobbes intensivt med å få avklaringer som kan bidra til å senke trusselnivået.

– Selv om politiet ikke har indikasjon på at noe skal skje i nær fremtid, mottar vi hele tiden ny informasjon som gjør at dette kan endre seg. Tilfanget av informasjon politiet har mottatt nylig gjorde at vi derfor så oss nødt til å anbefale at arrangementet mandag kveld ikke kunne gjennomføres, skriver de.

De legger til at informasjonen de har mottatt har styrket at vi står i en ekstraordinær situasjon.

– På bakgrunn av informasjon fra PST og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, var derfor politiets klare anbefaling at kveldens pride-arrangement i Oslo utsettes inntil videre. Dette gjelder også eventuelt andre pride-arrangement andre steder i landet. Denne hypotesen har styrket seg siden lørdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no