Politiet: Her løp gjerningsmannen etter Prinsdal-drapet

Politiet mener gjerningsmannen løp fra stedet i retning bort fra Oslo. Familien til drepte er i dyp sorg, sier deres advokat.

21-åringen ble skutt utenfor dette gatekjøkkenet og gjerningsmannen løp nordover (til høyre i bildet), ifølge politiet.

ÅSTEDET: 21-åringen ble skutt utenfor dette gatekjøkkenet og gjerningsmannen løp sørover (til høyre i bildet), ifølge politiet.

Foto: Paal Wergeland / NRK

– Familien er selvfølgelig i sjokk. Det kom helt uventet, og de har det veldig vanskelig. De har mistet en sønn på 21 år, sier bistandsadvokat Veysel Ince til NRK.

Fortsatt er ingen gjerningsmann pågrepet etter drapet og knivstikkingen i Prinsdal i Oslo fredag kveld.

Advokat Veysel Ince.

BISTÅR FAMILIEN: Advokat Veysel Ince.

– Familien ønsker selvfølgelig også at gjerningsmann fortest mulig pågripes av politiet, sier advokat Ince.

– Løp sørover

Etterforskningen har pågått gjennom natten, og politiet er nå i gang med dag to i en omfattende drapsetterforskning, skriver de i en pressemelding søndag.

100 meter nord for åstedet ligger en bensinstasjon med fire overvåkningskameraer installert.

VIDEO? 100 meter nord for åstedet - i motsatt retning av der gjerningsmannen ble sett løpende, ligger en bensinstasjon med fire overvåkningskameraer installert.

Foto: Paal Wergeland / NRK

– Vi har observasjoner fra vitner om at gjerningspersonen løper nedover Nedre Prinsdalsvei i retning Kolbotn, og ønsker flere observasjoner av dette. Vi velger foreløpig å ikke gå ut med ytterligere beskrivelser av gjerningspersonen, av taktiske ettforsknings-hensyn, opplyser politiet i en pressemeldingen.

Utelukker ikke medhjelpere

Politiet ønsker fortsatt opplysninger fra selve åstedet i Nedre Prinsdalsvei, men ber publikum om å ta kontakt dersom de har sett personer eller kjøretøy i området for øvrig.

Grete Lien Metlid

POLITIINSPEKTØR: Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

Foto: Bård Nafstad / NRK

Observasjoner fra området øst for jernbanelinja ved Holmlia og Prinsdal, er særlig interessant for politiet.

Folk har lagt ned blomster og lys ved åstedet på Prinsdal.

SØRGER: Folk har lagt ned blomster og lys ved åstedet i Prinsdal.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Av hensyn til etterforskningen holder politiet kortene tett til brystet, men politiinspektør Grete Metlid sier til NRK at de har observasjoner av både biler og personer i nærheten av åstedet i det aktuelle tidsrommet.

– Vi jobber ut fra en hovedteori om at det var en målrettet handling, og det er kun observasjoner av én gjerningsperson på det sentrale åstedet. Vi utelukker ikke at det kan være andre medvirkende, og er interessert i observasjoner fra området rundt både før og etter selve handlingen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Politiet fortsetter i dag med avhør og annen informasjonsinnhenting.

Drap på Prinsdal

DRAP: 21-åringen ble skutt og drept utenfor fastfood-restauranten i Prinsdal natt til lørdag. Politiet jakter en ukjent gjerningsmann, men sier de har sikret seg interessante spor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no