Hopp til innhold

Politidirektøren: Har iverksatt tiltak

Politidirektør Benedicte Bjørnland sier Politidirektoratet vil «sette seg grundig inn» i rapporten fra Rolleforståelsesutvalget.

– Politiet er, som alle offentlige etater, avhengig av tillit i alle lag og grupper i befolkningen. Ansatte i politiet skal ha en høy etisk bevissthet i utførelsen av sitt yrke. Allerede nå og basert på sammendraget, ser vi at det er læringspunkter, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Bjørnland utdyper ikke hvilke læringspunkter hun tenker på.

Rolleforståelsesutvalget leverte onsdag sin rapport om forholdet mellom politiet og Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF).

Utvalgsleder Anne-Mette Magnussen slo fast at regelverket er godt nok. Problemet er at regelverket ikke har blitt fulgt. Deres hovedinntrykk er at politiet ikke bevisst har brutt regelverket, men hvilke regler som faktisk gjelder har vært for uklare.

Hovedkonklusjonen fra utvalget som det siste året har sett på politiets forhold til organisasjonen NNPF, er at politiet ikke har skilt godt nok mellom rollene som politiansatte og medlem av foreningen.

– Det er viktig å sikre at politiet har god rolleforståelse og høy etisk bevissthet. Politidirektoratet har i påvente av utvalgets rapport iverksatt en rekke tiltak.

– Vi må vurdere ytterligere tiltak på bakgrunn av utvalgets anbefalinger og vurderinger. Dette er et arbeid vil vi gi høy prioritet fremover, sier Bjørnland.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no