Store politistyrker slo tidlig onsdag til mot det såkalte Hauskvartalet i Oslo sentrum. Målet er å kaste ut en gruppe husokkupanter som har tatt tilhold på stedet

Politiaksjon i Hauskvartalet i Oslo

Oppsummert

Politiet bisto onsdag morgen Namsfogden med å kaste ut personer som oppholdt seg ulovlig i Hausmannskvartalet i Oslo sentrum. Minst 11 personer ble anholdt for å ha nektet å fjerne seg.

 • Alle okkupantene løslatt

  Alle 11 som ble anholdt i en politiaksjon mot Hauskvartalet tidligere onsdag er nå sluppet fri. NRK vet at enkelte av okkupantene har reist tilbake til kvartalet og befinner seg i nabobygningen til området de ble bortvist fra.

 • Blomster skal hindre okkupanter

  Oslo kommune har satt opp blomster for å hindre at okkupantene flytter kjøretøy inn på tomten igjen. Det er også satt opp en vekterbod på andre siden av bygget som ble okkupert.

  Blomster utenfor Hausmannskvartalet
  Foto: Olav Døvik / NRK
 • Trafikken gjenåpnet i Hauskvartalet

  Politiet i Oslo melder på Twitter at det er åpnet for normal trafikk i Hausmannsgate og Maridalsveien etter politiaksjonen.

  Laster Twitter-innhold
Innsatsleder Arve Røtterud forteller at flere personer nekter å forlate Hausmannsgate 42. Politiet gikk tidlig onsdag inn i området for å rydde de okkuperte byggene i kvartalet. Flere personer er anholdt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no