NRK Meny
Angrep mot politi i Charleroi
Foto: FRED DUBOIS / Afp

Politi angrepet med kniv i Belgia

Oppsummert

To kvinnelige politibetjenter ble skadd da en mann angrep dem med kniv i den belgiske byen Charleroi. Mannen som gikk til angrep, ble skutt og drept av politiet.

 • Sier at machetemann var IS-soldat

  Ekstremistorganisasjonen IS sier at mannen som lørdag angrep to kvinnelige politibetjenter i den belgiske byen Charleroi med machete, var soldat i IS. Mannen ble skutt og drept etter å ha såret de to politikvinnene.

 • Machetemann i Belgia var algerier

  Mannen som angrep to kvinnelige politibetjenter i den belgiske byen Charleroi med machete lørdag, var en 33 år gammel mann fra Algerie. Påtalemyndigheten i Belgia sier at han var kjent for politiet som kriminell, ikke som terrorist.

 • Belgia: – Trolig terror-relatert

  Den belgiske statsministeren Charles Michel sier angrepet i Charleroi i dag trolig er terrorrelatert. En politikvinne ble alvorlig skadet da en mann angrep med kniv. Angriperen er skutt og drept. Michel har innkalt til et sikkerhetsmøte i morgen.

 • Angriperen såret av politiet

  Mannen som angrep to politibetjenter i Charleroi ble såret da politiet skjøt mot ham. Han er nå på sykehus, melder avisen Derniere Heure. Angrepet skjedde like ved politistasjonen i byen.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no