NRK Meny
Roman Polanski på den røde løperen på filmfestivalen i Cannes
Foto: Francois Mori / Scanpix/AP

Polen vurderer å utlevere Polanski

Oppsummert

En polsk domstol skal ta stilling til om filmregissøren Roman Polanski skal utleveres til USA i forbindelse med en overgrepssak fra 1977. Polanski flyktet fra USA etter å ha innrømmet seksuelt samkvem med en 13 år gammel jente.

 • Gjenåpner Polanski-utlevering

  Polske myndigheter anker domstolens tidligere beslutning om ikke å utlevere filmskaper Roman Polanski til USA. Amerikaneren rømte fra USA for 30 år siden, etter å ha innrømmet overgrep mot en 13 år gammel jente. Det melder Reuters.

 • Polanski får bli i Polen

  Polske påtalemyndigheter har bestemt at regissør Roman Polanski (82) ikke skal utleveres til USA. Dommen ankes derfor heller ikke, og er nå rettskraftig. 82-åringen er anklaget for å ha voldtatt en 13 år gammel jente i 1977 i Los Angeles.

 • Polanski utvises ikke til USA

  Filmskaperen Roman Polanski (81) er lettet og glad etter at en polsk domstol har slått fast at han ikke skal utvises til USA. Det er en 37 år gammel overgrepssak som har ført til at amerikanske myndigheter i årevis har prøvd å få utlevert Polanski.

 • Utsetter Polanski-kjennelse

  En polsk domstol utsetter kjennelsen om hvorvidt filmskaperen Roman Polanski kan utleveres til USA 22. mai, skriver NTB. Amerikanske myndigheter ønsker Polanski utlevert i forbindelse med en 37 år gammel voldtektssak i Los Angeles.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no