Store mengder plast og avfall langs kysten
Foto: Sissel Rikheim / NRK

Plast-forurensing

Oppsummert

Plast i havet er et økende miljøproblem. Dersom plastmengden i havet ikke minskes, vil det være mer plast i havet enn fisk i 2050, viser en rapport fra World Economic Forum.

 • California begrenser sugerør-bruk

  Restauranter i California får ikke lenger på eget initiativ dele ut engangssugerør til sine gjester. Gjester må selv be om sugerør dersom de ønsker dette. Det er den første amerikanske staten som innfører denne loven, melder nyhetsbyrået AP.

 • Plast defineres som «farlig avfall»

  Etter forslag fra Norge blir plast for første gang definert som "farlig avfall" i Baselkonvensjonen, den internasjonale avtalen som regulerer hvordan man skal behandle farlig avfall i verden.

 • Utreder forbud mot engangsplast

  Klima- og miljødepartementet ber Miljødirektoratet utrede tiltak for å redusere bruken og miljøkonsekvensene av engangsartikler i plast. – Mye av dette er helt unødvendig plastbruk, og må fases ut, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

 • Vil forby unødig engangsplast

  Naturvernforbundet mener regjeringen ikke gjør nok for å bekjempe plastforsøpling. De mener regjeringen bør forby unødvendig engangsplast. – Den enkleste måten å få bukt med problemet er et forbud, sier leder i Naturvernforbundet, Lundeberg til NTB.

Utfordrer regjeringen til å følge etter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no