NRK Meny
Store mengder plast og avfall langs kysten
Foto: Sissel Rikheim / NRK

Plast

Oppsummert

Plast i havet er et økende miljøproblem. Dersom plastmengden i havet ikke minskes, vil det være mer plast i havet enn fisk i 2050, viser en rapport fra World Economic Forum.

 • Plast tar livet av korallrev

  Hvert tredje korallrev i Stillehavsregionen er forurenset med plastavfall. Det viser en ny forskningsrapport utgitt i tidsskriftet Science. Plasten sprer mikrober som øker risikoen for flere sykdommer. Aller verst er tilstanden i indonesiske farvann.

  AUSTRALIA-ENVIRONMENT-OCEANS-BIODIVERSITY-FISHING-CLIMATE-WWF-FI
  Foto: WILLIAM WEST / Afp
 • Strengere krav til kunstgressbaner

  Gummigranulat fra oppmalte bildekk gjør at de rundt 1.600 kunstgressbanene i Norge er en stor kilde til mikroplastutslipp. Nå ønsker Miljødirektoratet strengere drift av banene.

 • Lover kamp mot plastforsøpling

  EU-kommisjonen la i dag fram en ny strategi for kampen mot plastforsøpling. Et hovedmål er at all plastemballasje i EU innen 2030 skal utformes slik at den kan gjenbrukes eller resirkuleres.

 • EU vil ha avgift på plast

  EU-kommisjonen legger fram en ny plaststrategi neste uke. Der vil en ny plastavgift være ett av forslagene, varsler EUs budsjettkommissær Günther Oettinger. Målet med avgiften er å redusere den samlede mengden plast som forsøpler miljøet, sier han.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no