Hopp til innhold
Pirater

Piratangrep

 • Dansker amputerte benet på pirat

  Helsepersonell om bord på den danske fregatten «Esbern Snare» har amputert benet på en av fire pirater som ble arrestert etter et piratangrep i Guineabukta. Fire pirater døde i angrepet 24. november, og en av de arresterte fikk alvorlige skader i beinet, melder DR.

  De fire piratene er varetektsfengslet in absentia. Det er uklart hva som skjer videre med piratene og om Danmark vil rettsforfølge dem.

 • FN forlenger antipiratoppdrag

  FNs sikkerhetsråd forlenger FN-programmet der internasjonal marine skal hindre sjørøveri utenfor Somalias kyst, i tre måneder. Somalia motsatte seg en forlengelse på et helt år. Landet ønsker selv å overta kontrollen i sitt farvann.

 • Fire pirater døde etter kamp mot dansk fregatt

  En er såret og fire pirater er døde etter å ha havnet i kamper med mannskap på den danske fregatten «Esbern Snare» i Guineabukta, opplyser det danske forsvaret. Ingen dansker ble skadd under kampene, heter det i pressemeldingen fra forsvaret torsdag.

  Danskene handlet i selvforsvar da de åpnet ild mot piratene, heter det videre. Mannskapet skal ha blitt mistenksomme da de så skipet, som hadde redskaper pirater som regel bruker, blant annet stiger. De skal ha nærmet seg skipet og prøvd å kommunisere med dem, men da skal piratene ha begynt å angripe dem.

  Piratskipet sank etter kampene. Alle åtte piratene ble tatt om bord det danske skipet. Det er foreløpig usikkert hva som vil skje med dem videre.

  (NTB)

 • Piratangrep ved kysten i Somalia

  Pirater skal ha angrepet et fartøy ved kysten til Somalia, nordøst for Mogadishu.

  Det skriver britiske Marine trade operations (UKTMO) på sine nettsider.

  Både skipet og mannskapet skal være i trygghet.

 • Ti dømt for sjørøveri i Nigeria

  En domstol i Nigeria har dømt ti personer til tolv års fengsel for sjørøveri etter at de kapret et handelsskip i fjor, opplyser marinen i landet. Alle de dømte er fra Nigeria. I tillegg til fengselsstraffen, er de ilagt bøter på 250.000 naira – snaut 5400 kroner – hver.

Rederiforbundet jobber nå for fullt for å hjelpe de ni filipinske sjøfolkene som ble tatt som gisler på lørdag.
Benin er et av de mest belastede områdene i verden, når det gjelder skipskapringer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no