Hopp til innhold
Pirater

Piratangrep

 • Seks personer på danskeid skip bortført av pirater

  Seks besetningsmedlemmer på et danskeid skip ble bortført av pirater da skipet deres ble angrepet og kapret i Guineabukta tidligere denne uka, melder nyhetsbyrået AFP.

  Det opplyser den franske marinen i en pressemelding fredag ettermiddag.

  Tankskipet flagger til Liberia og lå til anker da det ble angrepet rundt 140 nautiske mil utenfor havnebyen Pointe-Noire i Kongo-Brazzaville.

  Det var 16 personer om bord på skipet da det ble angrepet av pirater 25. mars, ifølge det danskeide olje- og skipsselskapet Monjasa.

 • Mannskap ved danskeid skip savnet etter piratangrep i Guineabukta

  Deler av mannskapet på et danskeid skip som ble angrepet og kapret av pirater i Guineabukten tidligere i uken, er savnet.

  Piratene har forlatt skipet og deler av mannskapet er sluppet fri, opplyser det danskeide olje- og skipsselskapet Monjasa i en pressemelding fredag.

  – Våre tanker går til mannskapet som fortsatt er savnet, og til deres familier i denne stressende perioden, skriver selskapet.

  Monjasa skal fortsette å holde kontakt med de lokale myndighetene og jobbe for å få det savnede mannskapet trygt hjem.

  Tankskipet flagger til Liberia og lå til anker da det ble angrepet rundt 140 nautiske mil utenfor havnebyen Pointe-Noire i Republikken Kongo.

  Ifølge selskapet var det 16 personer om bord på skipet da det ble angrepet av pirater 25. mars.

  Det er ikke kjent hvor mange som har kommet seg i sikkerhet og hvor mange som fortsatt er savnet.

  (NTB)

 • Pirater har kapret danskeid skip i Guineabukta

  Pirater angrep og kapret lørdag et skip eid av danske Monjasa, opplyser selskapet.

  Alle de 16 i mannskapet har søkt tilflukt i et rom om bord på fartøyet Monjasa Reformer, sier en talsperson for shippingselskapet tirsdag. Ingen av dem er danske, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

  Tankskipet flagger til Liberia og lå til anker da det ble angrepet rundt 140 nautiske mil utenfor havnebyen Pointe-Noire i Republikken Kongo.

  Alle kommunikasjon med skipet er brutt. (NTB)

 • Dansker amputerte benet på pirat

  Helsepersonell om bord på den danske fregatten «Esbern Snare» har amputert benet på en av fire pirater som ble arrestert etter et piratangrep i Guineabukta. Fire pirater døde i angrepet 24. november, og en av de arresterte fikk alvorlige skader i beinet, melder DR.

  De fire piratene er varetektsfengslet in absentia. Det er uklart hva som skjer videre med piratene og om Danmark vil rettsforfølge dem.

 • FN forlenger antipiratoppdrag

  FNs sikkerhetsråd forlenger FN-programmet der internasjonal marine skal hindre sjørøveri utenfor Somalias kyst, i tre måneder. Somalia motsatte seg en forlengelse på et helt år. Landet ønsker selv å overta kontrollen i sitt farvann.

Rederiforbundet jobber nå for fullt for å hjelpe de ni filipinske sjøfolkene som ble tatt som gisler på lørdag.
Benin er et av de mest belastede områdene i verden, når det gjelder skipskapringer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no