NRK Meny
Kvinne med lommebok
Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

Pensjonssparing

Oppsummert

Innskuddsbasert pensjonssparing, IPS, blir innført 1. november. Ordningen innebærer at de som sparer 40.000 kroner i året, får 9600 kroner i skatetlette. Ordningen blir kritisett for å favorisere høytlønte.

 • Advarer mot ny pensjonssparing

  De økonomiske forskjellene vil øke når en ny pensjonsspareordning innføres, mener LO, Unio og Pensjonistforbundet ifølge Dagbladet. Innskuddsbasert pensjonssparing, IPS, blir innført 1. november, og kan gi skattefradrag på opptil 9600 kroner i året.

 • Over 900 000 alderspensjonister

  Siden pensjonsreformen i 2011 har stadig flere valgt å ta ut alderspensjon før 67 år. Tall fra Nav viser nå at vi har over 900.000 alderspensjonister i Norge. Nav regner med at vi passerer én million alderspensjonister i 2021.

 • Silver-kunder får beholde pensjoner

  Fripolise-selskapet Silver skal ha reddet pensjonene til sine rundt 20.000 kunder. Ifølge Dagens Næringsliv ble Silver satt under administrasjon i februar i år. Kundene risikerer ikke lenger å tape en snau tredel av fripolisene sine, skriver avisa.

 • Norge på topp i pensjonsindeks

  Norge er det beste landet å være pensjonist i viser en pensjonsindeks fra Natixis Global Asset Management. Målingen er basert på ulike indikatorer som helse, materiell velstand, pensjonsfinanser og livskvalitet.

 • Flere nordmenn har ikke sparepenger

  10 prosent av det norske folk har ingen sparing, viser en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Nordea. Det er en økning fra 2007, der 7 prosent svarte at de ikke hadde noen sparing. Undersøkelsen viser at menn sparer mer enn kvinner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no