Hopp til innhold
Come on-reklame
Foto: MAX / Skjermdump:

Pengespill

Oppsummert

Spill med penger er forbudt i Norge, og er kun tilatt i begrenset omfang når målet er å skaffe penger til humanitære og samfunnsnyttige formål. Fra 2021 er det også forbudt for TV-distributører å videresende slik reklame.

 • Politiet aksjonerte mot ulovlig pokerturnering

  Torsdag kveld har Troms politidistrikt aksjonert mot et lokale i tromsø der de mistenkte at det pågikk ulovlig, organisert pokerspill. Det bekrefter operasjonsleder Eirik Kileng overfor NRK.

  – I den forbindelse er det en person som er pågrepet og har status som siktet. Vedkommende sitter nå i arresten.

  Aksjonen pågikk ennå klokka 21.20. – Det blir tatt en del avhør utover kvelden, og så får vi se hvor lenge den vil fortsette, sier han.

  Utover det kunne han ikke gå ut med flere detaljer torsdag kveld. – Saken vil bli etterforsket videre, sier operasjonslederen. Saken ble først omtalt av iTromsø.

 • Carew slutter i bettingselskap

  Den tidligere fotballspilleren og skuespilleren slutter som ambassadør for gamblingselskapet ComeOn.

  Det skriver VG.

  Carew har jobbet for selskapet siden 2013. Fra nyttår trer det imidlertid i kraft en ny pengespillov som gir myndighet til Lotteritilsynet for å bøtelegge enkeltpersoner som reklamerer for spillselskaper. Ifølge Dagbladet avviser ComeOn at dette er bakgrunnen for at Carew nå slutter

 • Medietilsynet avsluttar tilsyn med pengespelreklame på TV

  Medietilsynet har ikkje funne pengespelreklame på Discoverys norske TV-kanalar denne hausten.

  – Vi avsluttar difor tilsynet, som vi har halde på med sidan starten av 2021, seier direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, Hanne Nistad Sekkelsten i ei pressemelding.

  Sidan 1. januar 2021 har tilsynet hatt lovheimel om å pålegge TV-distributørar å stanse pengespel utan norsk løyve.

  Viasat valde å slutte med slik reklame då lovendringa kom, medan Discovery heldt fram med å sende fram til 15. august i år, som var fristen Medietilsynet sette.

  Tilsynet meiner difor vilkåra som oppfylte, og fråfell kravet om tvangsmulkt, skriv dei i pressemeldinga.

 • Ny forskrift skal minimere spilleavhengighet

  Den nye forskriften fastsetter flere generelle regler som skal gjelde for alle som tilbyr pengespill. Blant annet kommer det krav om risikovurdering av de som spiller, bedre internkontroll, og forbud mot autoplay og vip-tilbud.

  Det blir også felles regler for markedsføring, blant annet krav om tydelig informasjon om aldersgrense og kontaktinformasjon til hjelpelinjen. Pengespill kan heller ikke fremstilles som risikofritt.

  – Jeg tenker at den nye reglene kanskje ikke er noe folk kommer til å merke, men forhåpentligvis unngår vi at noen havner i den ulykkelige situasjonen at man blir spilleavhengig, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

  I mars vedtok Stortinget en ny lov for pengespill. Den nye forskriften vil tre i kraft 1. januar 2023, samtidig med den nye pengeloven.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no