Løvebakken med Stortinget.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Pengebruk i partigrupper

Oppsummert

Frps stortingsgruppe hygget seg for 26.900 kroner per person i fjor. Det er 57 ganger så høyt som maksbeløpet til fest og moro for en statsansatt. Pengene gikk til London-tur og sommerfest blant annet.

 • Stortinget ser på pengestøtte

  Stortingets presidentskap vil sjå på pengestøtta til stortingsgruppene. Mellom 2013 og 2017 fekk partia 860 millionar kroner utan at dei trong gi innsyn i pengebruken. Då Aftenposten bad om innsyn, svarte Ap, Høgre, Sp og Frp nei.

 • Stortinget ser på pengestøtte

  Stortingets presidentskap vil sjå på pengestøtta til stortingsgruppene. Mellom 2013 og 2017 fekk partia 860 millionar kroner, utan at dei trong å gi innsyn i pengebruken. Då Aftenposten bad om innsyn, svarte Ap, Høgre, Sp og Frp nei.

 • Frp tause om skatt og pengebruk

  En ekspert mener pengebruken til Frps stortingsgruppe trolig utløser skatteplikt, skriver Aftenposten. Partiet vil ikke svare på om dette har skjedd for deres representanter. I fjor bruke gruppen 26.900 kroner per representant på velferdstiltak.

 • Frp hygget seg for 26.900 pr. person

  Frps stortingsgruppe har hygget seg for 26.900 kroner per person i fjor. Det er et beløp som er 57 ganger så høyt pr person som maksbeløpet til fest og moro for statsansatte. Pengene fikk blant annet til London-tur, sommerfest og juleavslutning.

 • Fem av ni parti vil ikkje gi innsyn

  Stortingsgruppene til Ap, Høgre, Frp, Venstre og Sp seier nei til å gi Aftenposten innsyn i korleis dei brukar offentlege pengar dei løyver til seg sjølv. Ifølgje avisa har dei løyvd 858 millionar skattekroner til partigruppene dei siste fem åra.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no