NRK Meny
Video Pelsdyr i bur
Foto: Nyhetsspiller

Pelsdyrnæringen

Oppsummert

Regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen. Det er omlag 270 pelsdyrbruk i Norge med rundt 225.000 mink og rev. Næringen sysselsetter 350 mennesker.

 • – Jeg har få alternativer

  Pelsdyrbonde Bjørn Kjetil Frafjord fra Dirdal vet ikke hva han skal gjøre hvis regjeringen går inn for pelsdyrforbud. Han møtte Kjartan Alexander Lunde (V) på Nationens pelsdyrdebatt på Klepp rådhus.

 • Ja til pelsdyr

  Eit fleirtal i Rogaland fylkesting går mot nedlegging av pelsdyrdrift i landet og vil ha saka opp til ny votering på Stortinget. Høgre, Frp, Sp og KrF er mot nedlegging og har fleirtal. Ap, SV, Venstre og MDG gjekk i mot.

  Pelsdyr
  Foto: Nyhetsspiller / NRK
 • Lover pelsdyroppdrettarar pengar

  Det vil ikkje vere oppdrett av pelsdyr i Noreg etter 2025, sjølv om bøndene protesterer, seier landbruksminister Jon Georg Dale. Han seier han forstår frustrasjonen hjå oppdrettarar, men seier at dei skal verte kompenserte.

 • – By mot land

  I Nationens undersøkelse om folks syn på pelsdyroppdrett, viser det seg at et forbud mot næringen splitter by og land. 67 prosent av Oslo-folk er for et forbud, mens på landsbygda ønsker kun 38 prosent å forby pelsdyr. – Det sier meg at de som bor langt unna produsentene ikke vet hva vi driver med, sier styreleder i Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem til NRK.

Omtrent 200 møtte opp til fakkeltog i protest mot pelsdyrnæringen i Kristiansand

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no