Pegida i Tyskland

 • Tusenvis på Pegida-marsj i Dresden

  Flere tusen tilhengere deltok i en Pegida-marsj i Dresden i Tyskland søndag for å markere toårsdagen for den islamfiendtlige bevegelsen, melder DPA. Politioppbudet var stort, men demonstrasjonen gikk stort sett rolig for seg.

 • Tysk Pegida-leder fikk 90.000 i bot

  Den tyske Pegida-grunnleggeren Lutz Bachmann må betale nær 90.000 kroner i bot for å ha manet til hat mot flyktninger. Påtalemyndigheten mener uttalelsene har «forstyrret den offentlige ro og utgjort et angrep på flyktningenes verdighet».

 • 200 pågrepet etter Leipzig-opptøyer

  Totalt 211 høyreekstremister ble pågrepet under opptøyer i byen Leipzig, øst i Tyskland i går. Opptøyene skjedde samtidig som flere tusen tilhengere av Pegida-bevegelsen deltok i en fredelig demonstrasjon mot innvandring i byen.

 • Pegida musikk til flyktninger

  Nettselskapet Amazon donerer inntektene fra salget av musikk gitt ut av den innvandringsfiendtlige organisasjonen Pegida til flyktninger i Tyskland. Pegidas låt «Gemeinsam sind wir sterk!» har hittil hatt over 243.000 visninger på Youtube.

 • Gir Pegida-profitt til flyktninger

  Verdens største nettbutikk Amazon gir overskuddet fra salg av en anti-muslimsk sang laget av den innvandringsfiendlige tyske grupperingen Pegida, til flyktninger, melder Al-Jazeera. Sangen topper Amazons tyske hitliste.

Pegida holder demonstrasjon i forbindelse med at organisasjonen feirer ett år. 
Foto: Scanpix / ROBERT MICHAEL

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no