Pegida-demonstrasjon i Oslo 19. januar
Foto: Simon Solheim / NRK

Pegida-demonstrasjoner

Oppsummert

Patriotiske europeere mot islamiseringen av Vesten (Pegida) ble grunnlagt i Dresden i oktober 2014.
Gruppen arrangerer ukentlige protester mot islam og muslimsk innvandring i Tyskland. Det har også vært demonstrasjoner flere andre steder i Europa.

 • Mange Pegida-demonstasjoner

  Pegida-tilhengere samlet seg i en rekke europeiske byer i dag, i protest mot islam og innvandring. Markeringene førte til flere motdemonstrasjoner og arrestasjoner. I den tyske byen Dresden var det ventet rundt 15.000 til en Pegida-demonstrasjon.

  Supporters of the anti-Islam movement PEGIDA take part in a demonstration in Dresden
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Pegida-demo i Amsterdam

  I Amsterdam har opprørspolitiet støtt sammen med 200 innvandringskritiske demonstranter fra Pegida-bevegelsen. Det har vært demonstrasjoner i flere europeiske byer i dag. Det er første gang Pegida demonstrerer i Amsterdam.

 • Demonstranter trosset protestforbud

  Innvandringskritiske demonstranter støtte sammen mot fransk politi i havnebyen Calais etter å ha trosset et protestforbud fra myndighetene. Den innvandringskritiske bevegelsen Pegida har bedt medlemmer og tilhengere over hele Europa demonstrere i dag.

 • Frankrike forbyr Pegida-marsj

  Frankrike har nedlagt forbud mot protester i havnebyen Calais i forkant av en planlagt marsj i regi av den innvandringsfiendtlige bevegelsen Pegida. Minst 4000 migranter og flyktninger lever i en provisorisk teltleir, som har kallenavnet «Jungelen».

 • Sammenstøt i Leipzig

  Politi og demonstranter barket sammen under den ukentlige PEGIDA-marsjen i Leipzig mandag. Flere av dem som sluttet seg til demonstrasjonstoget hadde masker og virket forberedt på vold, skriver nyhetsbyrået DPA.

Pegida i Sverige demonstrerer i Malmö
Den antiislamske rørsla Pegida skulle demonstrere på Torvet i Kristiansand, men møtte kraftig motstand.

500 demonstrerte mot Pegida

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no