Hopp til innhold
Pegida-demonstrasjon i Oslo 19. januar
Foto: Simon Solheim / NRK

Pegida-demonstrasjoner

Oppsummert

Patriotiske europeere mot islamiseringen av Vesten (Pegida) ble grunnlagt i Dresden i oktober 2014.
Gruppen arrangerer ukentlige protester mot islam og muslimsk innvandring i Tyskland. Det har også vært demonstrasjoner flere andre steder i Europa.

 • Mange Pegida-demonstasjoner

  Pegida-tilhengere samlet seg i en rekke europeiske byer i dag, i protest mot islam og innvandring. Markeringene førte til flere motdemonstrasjoner og arrestasjoner. I den tyske byen Dresden var det ventet rundt 15.000 til en Pegida-demonstrasjon.

  Supporters of the anti-Islam movement PEGIDA take part in a demonstration in Dresden
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Pegida-demo i Amsterdam

  I Amsterdam har opprørspolitiet støtt sammen med 200 innvandringskritiske demonstranter fra Pegida-bevegelsen. Det har vært demonstrasjoner i flere europeiske byer i dag. Det er første gang Pegida demonstrerer i Amsterdam.

 • Demonstranter trosset protestforbud

  Innvandringskritiske demonstranter støtte sammen mot fransk politi i havnebyen Calais etter å ha trosset et protestforbud fra myndighetene. Den innvandringskritiske bevegelsen Pegida har bedt medlemmer og tilhengere over hele Europa demonstrere i dag.

 • Frankrike forbyr Pegida-marsj

  Frankrike har nedlagt forbud mot protester i havnebyen Calais i forkant av en planlagt marsj i regi av den innvandringsfiendtlige bevegelsen Pegida. Minst 4000 migranter og flyktninger lever i en provisorisk teltleir, som har kallenavnet «Jungelen».

 • Sammenstøt i Leipzig

  Politi og demonstranter barket sammen under den ukentlige PEGIDA-marsjen i Leipzig mandag. Flere av dem som sluttet seg til demonstrasjonstoget hadde masker og virket forberedt på vold, skriver nyhetsbyrået DPA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no