Bangladesh Pope
Foto: AP

Pave Frans og Vatikanstaten

Oppsummert

Er det lovlig å leie en betalt morder for å løse et problem, sa den katolske kirkens overhode på en koferanse i dag. Uttalelsene lørdag kommer mens abortkampen igjen er høyt på agendaen i USA.

 • Møte mellom Kina og Vatikanstaten

  Kinas utenriksminister Wang Yi og Vatikanstatens erkebiskop Paul Gallagher møttes for første gang under den pågående sikkerhetskonferansen i München. Møtet på toppnivå mellom de to statene er uvanlig fordi de ikke har en diplomatisk forbindelse.

 • Paven sier nei til gifte prester

  Pave Frans har sagt nei til å ordinere gifte menn som prester i Amazonas-området. Biskoper i Sør-Amerika foreslo at eldre, gifte menn ble ordinert fordi det er mangel på prester i området. Motstandere frykter at sølibat i den katolske kirke er truet.

 • Fransk erkebiskop frikjent

  En fransk domstol har frikjent erkebiskopen i Lyon for anklager om at han dekket over seksuelle overgrep mot mindreårige. Han ble i mars dømt til seks måneders betinget fengsel for å ha unnlatt å varsle om en prest som sto bak seksuelle overgrep.

 • Første kvinnelege toppdiplomat

  Pave Frans har utnemnt Fransesca Di Giovannia, som første kvinne, til ein høgståande diplomatisk stilling i Vatikanstaten, melder Reuters. Stillinga blir sett på som ein av to stillingar som viseutanriksminister for kyrkjestaten.

Direkte fra Peterplassen
Askeonsdag starten den førti dager lange fasten før påsken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no