Bangladesh Pope
Foto: AP

Pave Frans og Vatikanstaten

Oppsummert

Er det lovlig å leie en betalt morder for å løse et problem, sa den katolske kirkens overhode på en koferanse i dag. Uttalelsene lørdag kommer mens abortkampen igjen er høyt på agendaen i USA.

 • Sammenligner abort med leiemord

  Pave Frans gjentar sin fordømmelse av abort og sammenligner det med betalingsdrap. På en antiabort-konferanse sponset av Vatikanet sa han at abort aldri kan godtas, selv ikke når fosteret er alvorlig sykt.

 • Paven besøker Bulgaria

  Pave Frans har innledet et besøk Bulgaria, Europas fattigste land der innvandringsmotstanden er stor. Under det to dager lange oppholdet skal paven blant annet besøke et flyktningmottak og ha samtaler med statsminister Boyko Borisov.

 • Pavelig påskeegg til Romas hjemløse

  Pave Frans har gitt et 20 kilos påskeegg av sjokolade til et suppekjøkken i Roma, opplyser Vatikanet. Egget ble gitt til et senter for hjemløse, som den katolske organisasjonen Caritas driver i nærheten av Romas sentralstasjon.

 • Pave Frans holdt påskemesse

  Under messen i Peterskirken i Vatikanet påskeaften ba pave Frans folk om å kjempe mot kynisme og unngå å lete etter meningen med livet i materialismen. Han oppmuntret troende til å velge Jesus framfor karriere, stolthet, nytelse og rikdommens prakt.

  Pave Frans på påskeaftan
  Foto: Remo Casilli / Reuters
Direkte fra Peterplassen
Askeonsdag starten den førti dager lange fasten før påsken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no