Bangladesh Pope
Foto: AP

Pave Frans og Vatikanstaten

Oppsummert

10.000 mennesker måtte gjennom sikkerhetskontroll da de skulle overvære pave Frans' første messe i det nye året på Petersplassen i Roma. I sin preken ba paven tilhørerne om å kjempe mot det han kalte en «strøm av elendighet».

 • Paven tillater gransking

  Pave Frans gir grønt lys til en «grundig studie» av Vatikanets arkiver for å belyse hvordan en overgrepsanklaget kardinal kunne beholde stillingen i årevis. Vatikanet bedyrer imidlertid at de vil «følge sannhetens vei, hvor enn den måtte lede».

  Vatican Pope
  Foto: Gregorio Borgia / AP
 • Vatikanet endret pave-uttalelse

  Vatikanet har redigert bort pave Frans' uttalelse i går om at foreldre til barn som viser tegn til å være homofile kan vurdere å søke psykiatrisk hjelp. – Paven mente ikke å si at homofili er mental sykdom, sier en talskvinne for Vatikanet til Afp.

 • Paven anbefaler psykiatri

  Pave Frans meiner foreldre til barn som viser teikn til å vera homofile kan vurdera å søkja psykiatrisk hjelp. – Når det viser seg heilt frå barndommen av, er det mykje som kan gjerast, sa paven etter eit besøk i Irland, skriv AFP.

 • Vil kjempe for å avskaffe dødsstraff

  Pave Frans sier at dødsstraff er uforenlig med den katolske kirkes lære. Kirken vil nå kjempe for at dødsstraff avskaffes over hele verden. Uttalelsen til paven inngår i en oppdatering av de romersk-katolske kirkens katekisme.

Direkte fra Peterplassen
Askeonsdag starten den førti dager lange fasten før påsken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no