NRK Meny
Bangladesh Pope
Foto: AP

Pave Frans og Vatikanstaten

Oppsummert

10.000 mennesker måtte gjennom sikkerhetskontroll da de skulle overvære pave Frans' første messe i det nye året på Petersplassen i Roma. I sin preken ba paven tilhørerne om å kjempe mot det han kalte en «strøm av elendighet».

 • Vil kjempe for å avskaffe dødsstraff

  Pave Frans sier at dødsstraff er uforenlig med den katolske kirkes lære. Kirken vil nå kjempe for at dødsstraff avskaffes over hele verden. Uttalelsen til paven inngår i en oppdatering av de romersk-katolske kirkens katekisme.

 • Paven fordømmer pedofili-overgrep

  Pave Frans er den første paven som offentlig fordømmer pedofile presters sexovergrep og at kirkeledere dekket over ugjerningene. Paven skriver at han skammer seg over at verken han eller kirkeledere i Chile noensinne lyttet til overgrepsofrene.

 • Kardinal blir tiltalt for overgrep

  En domstol i Australia har bestemt at det finnes nok bevis til å tiltale pavens øverste økonomiske rådgiver, kardinal George Pell. Pell ble i juni i fjor siktet for «historiske seksuelle overgrep» mot flere personer. Pell har erklært seg ikke skyldig

  VATICAN-AUSTRALIA-RELIGION-ABUSE-ASSAULT-PELL
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Paven ber om fred i Midtøsten

  Pave Frans ba om forsoning i Midtøsten da han holdt sin tradisjonelle tale under påskemessen på Petersplassen i Roma i dag: – Vi trygler om forsoning i det hellige land, som i disse dager opplever en konflikt som ikke skåner de forsvarsløse, sa paven.

 • Strømmer til Petersplassen

  Titusenvis av katolikker har gått igjennom omfattende sikkerhetssjekker for å delta i påskemessen til Pave Frans på Petersplassen, skriver AP. Paven åpnet påskefeiringen på Twitter, der han skrev at troen er født på påskemorgen.

  Laster Twitter-innhold
Direkte fra Peterplassen
Askeonsdag starten den førti dager lange fasten før påsken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no