Bangladesh Pope
Foto: AP

Pave Frans og Vatikanstaten

Oppsummert

10.000 mennesker måtte gjennom sikkerhetskontroll da de skulle overvære pave Frans' første messe i det nye året på Petersplassen i Roma. I sin preken ba paven tilhørerne om å kjempe mot det han kalte en «strøm av elendighet».

 • Håper fredssamtaler vil fortsette

  Pave Frans sa i sin tale fra balkongen på Peterskirken 1. juledag at han håper at samtalene mellom israelere og palestinere vil fortsette. Paven sa videre at han også ønsker fred i Jemen og Syria.

  Pave Frans
  Foto: Max Rossi / Reuters
 • Paven advarte mot grådighet

  I sin midnattsmesse i Roma oppfordret pave Frans verdens 1,2 milliarder katolikker til å utvise nestekjærlighet. Han ba troende fokusere på velgjørenhet i stedet for grådighet, fråseri og julens materialisme.

  Pave Frans midnattsmesse 24. des 2018
  Foto: TIZIANA FABI / AFP
 • Paven tillater gransking

  Pave Frans gir grønt lys til en «grundig studie» av Vatikanets arkiver for å belyse hvordan en overgrepsanklaget kardinal kunne beholde stillingen i årevis. Vatikanet bedyrer imidlertid at de vil «følge sannhetens vei, hvor enn den måtte lede».

  Vatican Pope
  Foto: Gregorio Borgia / AP
 • Vatikanet endret pave-uttalelse

  Vatikanet har redigert bort pave Frans' uttalelse i går om at foreldre til barn som viser tegn til å være homofile kan vurdere å søke psykiatrisk hjelp. – Paven mente ikke å si at homofili er mental sykdom, sier en talskvinne for Vatikanet til Afp.

Direkte fra Peterplassen
Askeonsdag starten den førti dager lange fasten før påsken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no