Hopp til innhold
Venter spent på å se pave Frans i Nairobi
Foto: Jennifer Huxta / Afp

Pave Frans besøker Afrika

Oppsummert

Pave Frans har innledet sitt seks dager lange besøk i Afrika. I tillegg til Kenya, skal paven besøke Uganda og Den sentralafrikanske republikk i løpet av uken.

 • Paven og to andre kristne leiarar på besøk i Sør-Sudan

  Pave Frans, erkebiskopen av Canterbury og leiaren for Den skotske kyrkja er for første gong på eit felles besøk i verdas yngste land, Sør-Sudan. Besøket er ein del av det som blir kalla «pilegrimsreisa for fred».

  Laurdag skal paven møta katolske biskopar i hovudstaden Juba og besøka folk som er drivne på flukt av konfliktane som har herja i landet. Søndag skal dei tre kristne leiarane ta del i ei felles bøn, der det er venta at 50.000 menneske vil delta.

  Sør-Sudan, med ein stor katolsk befolkning, har vore ramma av konfliktar etter at landet blei uavhengig i 2011. I 2013 braut det ut borgarkrig i landet, og pave Frans håper besøket kan bidra til å setta i gang ein ny fredsprosess.

  Pope Francis visits South Sudan
  Foto: VATICAN MEDIA / Reuters
 • Paven på moskébesøk

  Pave Frans ba kristne og muslimer stå sammen mot vold da han besøkte en moské i Den sentralafrikanske republikks hovedstad Bangui. Besøket er den farligste delen av pavens 24-timer lange besøk til det krigsherjede landet. FN stod for sikkerheten.

 • Paven med kritikk etter slum-besøk

  Pave frans langa ut mot rike minoritetsgrupper då han fredag besøkte slummen Kangemi i Nairobi, Kenya. Han kritiserte eliten i landet for å «tvihalda på makt og rikdom medan ein vaksande majoritet må flykta til slummen».

  Pave Frans i slummen i Nairobi, Kenya
  Foto: CARL DE SOUZA / Afp
 • Paven advarte mot klimakatastrofe

  – Det kan bli katastrofalt hvis særinteresser får stå i veien for en internasjonal klima-avtale. Det sa pave Frans i en tale i FNs hovedkvarter for Afrika i Nairobi i dag. Talen kommer bare noen dager før det store klimatoppmøtet starter i Paris.

 • Paven: Fattigdom starter konflikter

  Pave Frans ba om forsoning mellom religioner og minoriteter da han onsdag innledet sitt seks dager lange besøk i Afrika. Han sa at vold, konflikt og terror næres av frykt, mistro og fortvilelse som springer ut av fattigdom og frustrasjon.

  Pave Frans med Uhuru Kenyatta t.v. i Nairobi
  Foto: GORAN TOMASEVIC / Reuters
Pave Frans taler i Nairobi, Kenya
Paven ankommer Nairobi i fly
Pave Frans besøker Kenya

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no