Venter spent på å se pave Frans i Nairobi
Foto: Jennifer Huxta / Afp

Pave Frans besøker Afrika

Oppsummert

Pave Frans har innledet sitt seks dager lange besøk i Afrika. I tillegg til Kenya, skal paven besøke Uganda og Den sentralafrikanske republikk i løpet av uken.

 • Paven på moskébesøk

  Pave Frans ba kristne og muslimer stå sammen mot vold da han besøkte en moské i Den sentralafrikanske republikks hovedstad Bangui. Besøket er den farligste delen av pavens 24-timer lange besøk til det krigsherjede landet. FN stod for sikkerheten.

 • Paven med kritikk etter slum-besøk

  Pave frans langa ut mot rike minoritetsgrupper då han fredag besøkte slummen Kangemi i Nairobi, Kenya. Han kritiserte eliten i landet for å «tvihalda på makt og rikdom medan ein vaksande majoritet må flykta til slummen».

  Pave Frans i slummen i Nairobi, Kenya
  Foto: CARL DE SOUZA / Afp
 • Paven advarte mot klimakatastrofe

  – Det kan bli katastrofalt hvis særinteresser får stå i veien for en internasjonal klima-avtale. Det sa pave Frans i en tale i FNs hovedkvarter for Afrika i Nairobi i dag. Talen kommer bare noen dager før det store klimatoppmøtet starter i Paris.

 • Paven: Fattigdom starter konflikter

  Pave Frans ba om forsoning mellom religioner og minoriteter da han onsdag innledet sitt seks dager lange besøk i Afrika. Han sa at vold, konflikt og terror næres av frykt, mistro og fortvilelse som springer ut av fattigdom og frustrasjon.

  Pave Frans med Uhuru Kenyatta t.v. i Nairobi
  Foto: GORAN TOMASEVIC / Reuters
 • Paven ba om rettferdig fordeling

  Pave Frans oppfordret kenyanske politikere til å fordele ressurser rettferdig og være åpne om beslutninger. Han rådet kenyanerne til å ta avstand fra korrupsjon og være solidariske da han talte etter ankomsten til Afrika onsdag ettermiddag.

  Pave Frans taler i Nairobi, Kenya
Pave Frans taler i Nairobi, Kenya
Paven ankommer Nairobi i fly
Pave Frans besøker Kenya

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no