NRK Meny
Anders Anundsen
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Passkøer på Gardermoen

Oppsummert

Passkontrollørene på Norges største flyplass sitter på vakt i opp mot fem timer uten pause. Politiet på Gardermoen er bekymret for sikkerheten og frykter problemene kan bli enda større når lufthavnen utvides.

 • Flere nye grensekontrollører

  Det skal bli kortere ventetid i passkontrollen på Oslo lufthavn. Politiet skal ansette 25 nye grensekontrollører på flyplassen. Lange ventetider for de reisende og stort arbeidspress for de ansatte har lenge vært et problem.

 • Nye strengere passregler

  Nye strengare EU-reglar for passkontroll vil forverre situasjonen i grensekontrollen på Gardermoen, fryktar NHO Luftfart. I førre veke vedtok EU-parlamentet at passa til alle som skal inn og ut av Schengen skal bli kontrollert betre elektronisk

 • Fryktar lange passkøar

  NHO luftfart fryktar at det skal bli lange passkøar i grensekontrollen på Oslo Lufthavn i sommar. Det er framleis store problem med kø på grunn av låg bemanning. – Køane er dagleg opp til ein og ein halv time, seier Joachim Westher Andersen ved OSL.

 • Frykter passkaos i år også

  Flyreisende må forberede seg på køer ved passkontrollen på Oslo lufthavn i sommer også, innrømmer justisministeren. Omfattende passasjertrafikk og få på jobb førte til kaos i fjor. Flere reisende gjør at NHO frykter gjentakelse, melder Aftenposten.

 • Flere timers venting i passkontroll

  På Oslo lufthavn er det lang kø i passkontrollen i ettermiddag, ifølge SAS, som anbefaler reisende utenfor Schengen-området å beregne ekstra god tid før avgang. Det skal ha vært opptil tre timers venting i dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no