Anders Anundsen
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Passkøer på Gardermoen

Oppsummert

Passkontrollørene på Norges største flyplass sitter på vakt i opp mot fem timer uten pause. Politiet på Gardermoen er bekymret for sikkerheten og frykter problemene kan bli enda større når lufthavnen utvides.

 • Frykter passkaos i år også

  Flyreisende må forberede seg på køer ved passkontrollen på Oslo lufthavn i sommer også, innrømmer justisministeren. Omfattende passasjertrafikk og få på jobb førte til kaos i fjor. Flere reisende gjør at NHO frykter gjentakelse, melder Aftenposten.

 • Flere timers venting i passkontroll

  På Oslo lufthavn er det lang kø i passkontrollen i ettermiddag, ifølge SAS, som anbefaler reisende utenfor Schengen-området å beregne ekstra god tid før avgang. Det skal ha vært opptil tre timers venting i dag.

 • Grensekontrollen stenges ikke

  Politiledelsen og verneombudene for de ansatte er kommet til enighet om bemanningen på passkontrollen på Gardermoen. Dermed blir ikke grensekontrollen stengt fredag, slik verneombudene varslet dersom de ikke hadde kommet til en løsning.

 • Grensekontrollen stenges ikke

  Etter møte mellom vernetjenesten og ledelsen i Øst politidistrikt har vernetjenesten opplyst at de likevel ikke vil stenge grensekontrollen ved Oslo lufthavn. Hovedverneombudet sier i en pressemelding at de har kommet frem til løsninger som vil hjelpe de ansatte.

Justisminister Anders Anundsen møter politimesteren og ledelsen ved Gardermoen politistasjon.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no