Kvinner ligger på gata i Paris i protest mot vold i hjemmet
Foto: BENOIT TESSIER / Scanpix

Partnervold

Oppsummert

En rapport fra Verdens helseorganisasjon WHO anslår at hver tredje kvinne i verden blir utsatt for fysisk eller seksuell vold. Partnervold er den vanligste typen mishandling.

 • Mer vold i latinamerikanske hjem

  Flere land i Latin-Amerika har ifølge FN opplevd en kraftig økning av vold i hjemmene siden koronaviruspandemien startet, skriver NTB. Latin-Amerika har opplevd en kraftig økning i koronasmitte, og land som Chile, Brasil og Peru er særlig rammet.

 • 120 kvinner drept i sine hjem

  Flere hundre kvinner demonstrerte lørdag i Paris ved å legge seg ned på gater og plasser for å rette oppmerksomhet mot vold i hjemmet. Over 120 kvinner er drept i Frankrike hittil i år i sine hjem, melder Reuters.

  Kvinner ligger på gata i Paris i protest mot vold i hjemmet
  Foto: BENOIT TESSIER / Scanpix
 • - Gjør for lite mot partnervold

  Ny forskning på partnervold fra NTNU viser at politiet ikke har gjort nok når de rykker ut til alvorlige hendelser i hjemmet. I verste fall fører slik vold til drap. To av tre saker med vold i nære relasjoner blir henlagt av politiet.

 • 15 partnerdrap siden 1990

  Etter drapet på Feiring i Eidsvoll mandag har det vært 15 partnerdrap på Romerike siden 1990, ifølge tall fra Øst politidistrikt. I tolv av disse sakene er gjerningsmannen dømt, i de øvrige tre er mennene siktet, skriver Romerikes Blad.

Så langt i år har det vært 19 drap i Norge. I over halvparten av disse tror politiet at partneren eller ekspartneren er gjerningsperson.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no