NRK Meny

Parlamentsvalg i Iran

 • Iran: Reformvennlig seier i valget

  Reformvennlige kandidater ligger an til å vinne andre omgang av parlamentsvalget i Iran, ifølge de første prognosene. 68 av de 290 plassene i nasjonalforsamlingen sto på spill da velgere i 55 større og mindre byer gikk til urnene fredag (DPA-AFP).

 • Fire såret i valguro i Iran

  Fire personer ble såret av skyting i den iranske byen Mamassani i et oppgjør mellom rivaliserende politiske fraksjoner under dagens andre runde i parlamentsvalget i Iran. Det er valg til 68 av de 290 setene i parlamentet i dag.

 • Irans president fornøyd med valget

  – Det iranske folk har tatt et skritt framover, sier president Hassan Rouhani etter valget hvor reformvillige og moderate politikere gjorde det bra, melder AFP. Den moderate presidenten har mindre makt enn Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei.

 • Flere kvinner i Iran-valg

  Antallet kvinner som stiller til valg i Iran er tredoblet. 1.100 kvinner finnes blant 12.000 kandidater som skal kjempe om 290 plasser i den iranske nasjonalforsamlingen. Valget skal holdes 26. februar. Irans innenriksdepartement slår fast at 5.000 personer stilte ved forrige valg i 2012.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no