Hopp til innhold
En journalist tar bilde av skiltet utenfor hovedkontoret til Mossack Fonseca i Panama
Foto: RODRIGO ARANGUA / Afp

Panama-avsløringene

Oppsummert

11 millioner lekkede dokumenter fra et advokatkontor i Panama, avdekker hvordan statsledere, kriminelle og politikere kjøper seg hemmelighold og gjemmer penger i skatteparadiser. Mer enn 300 journalister har samarbeidet med å gjennomgå dokumentene.

 • Ekstra skatt etter Panama-avsløringane

  Etter skattelekkasjane i Panama-avsløringane i 2016 har Skatteetaten jobba med til saman 83 saker. 78 av desse er no ferdig behandla, opplyser dei til NRK.

  Det blei funne eit skattegrunnlag på 283 millionar kroner som det må skattast av. Desse millionane bestod av formue på 218 millionar og ei inntekt på rundt 64 millionar kroner.

 • Panama Papers: Nordea får bot

  Finanstilsynet i Luxembourg har gitt Nordea en bot etter avsløringene om bruk av skatteparadiser i de såkalte Panama Papers. Nordea, DNB Luxembourg og sju andre finansselskaper må til sammen betale en bot på 2 millioner euro, melder nyhetsbyrået TT.

 • Gransker fortsatt Panama Papers

  Skattedirektoratet etterforsker fortsatt saker som ble kjent da hemmelig informasjon fra advokatfirmaet Mossack og Fonseca i Panama ble offentliggjort i fjor. Søndag kommer enda en runde med avsløringer i flere internasjonale medier og i Aftenposten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no