NRK Meny
Sørger over de drepte palestinerne
Foto: MOHAMAD TOROKMAN / Reuters

Palestinere drept på Vestbredden

Oppsummert

De siste månedene har palestinsk politi gjennomført flere aksjoner for å beslaglegge ulovlige våpen. Det har i noen tilfeller ført til sammenstøt. Flere palestinere er også drept av israelsk militære etter angrep.

 • En drept på Vestbredden

  En kvinne er drept i sammenstøt mellom palestinske sikkerhetsstyrker og væpnede menn i byen Nablus på Vestbredden, melder helsepersonell. Palestinsk politi gjennomført flere aksjoner for å beslaglegge ulovlige våpen. Det har ført til sammenstøt.

 • Vakter skjøt palestinsk jente

  En 13 år gammel palestinsk jente som ikke fulgte ordre om å stanse ved en veisperring nær en jødisk bosetting på den okkuperte Vestbredden, ble skutt og såret av israelske vakter. Jenta sa hun ønsket å dø, ifølge israelske myndigheter.

 • Palestiner drept på Vestbredden

  Israelske soldater skjøt og drepte en 21 år gammel palestiner nær Vestbredden fredag, melder AP. Ifølge den israelske hæren skal en væpnet angriper kommet med kniv ut av bilen og angrepet vaktene som voktet Gush Etzion-krysset.

 • Palestiner døde på Vestbredden

  En palestiner ble drept etter at han kjørte bilen sin inn i en gruppe israelske soldater utenfor Hebron på den okkuperte Vestbredden fredag.

  Ingen av soldatene ble skadd, men angriperen ble ifølge en kunngjøring fra den israelske hæren skutt og drept.

 • Palestinsk kvinne skutt

  Israelske soldater skjøt en palestinsk kvinne ved en veisperring på den okkuperte Vestbredden i dag. Ifølge soldatene var hun væpnet med kniv. Siden september er 11 israelere drept i palestinske angrep, mens 72 palestinere er drept av israelske kuler.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no