Hopp til innhold

Palestiner drept av israelsk politi i Øst-Jerusalem

Israelsk politi har skutt og drept en palestiner i okkuperte Øst-Jerusalem og hevder at han forsøkte å knivstikke en politimann.

De israelske politifolkene skal ha lett etter ulovlige våpen i bydelen Kafr Aqab i Øst-Jerusalem da den palestinske 21-åringen Mohammed al-Shaham ifølge dem forsøkte å knivstikke dem. Han ble skutt og senere erklært død.

21-åringens far Ibrahim al-Shaham forteller at politifolkene dundret på døra til huset deres klokka 3.30 natt til mandag og brukte sprengstoff da ingen åpnet. Ifølge ham skjøt politifolkene deretter tre skudd inn i leiligheten, og det ene traff sønnen i hodet. Han ble ifølge faren liggende blødende på gulvet mens de israelske politifolkene gjennomsøkte leiligheten.

Ibrahim al-Shaham benekter at sønnen forsøkte å knivstikke en politimann og sier at det heller ikke ble funnet våpen i huset.

Menneskerettsorganisasjoner anklager Israel for å bruke overdrevne maktmidler mot palestinere uten at dette i ettertid blir etterforsket eller at noen blir stilt til ansvar.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no