Hopp til innhold
Demonstranter er samlet foran Y-blokka
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB/Scanpix

Pablo Picasso

  • Picasso-kunst solgt for 835 mill.kr

    Elleve malerier og andre kunstverker av Pablo Picasso, er solgt på en Sotheby's-auksjon i Las Vegas for over 100 millioner dollar, rundt 835 millioner kroner. Det dyreste bildet ble maleriet «Kvinne med rød-oransje alpelue» fra 1938, som viser en av Picassos elskere, Marie-Therese Walter, melder Reuters.

    Picassobildet "Kvinne med rød-oransje alpelue" ble solgt på auksjon i Las vegars lørdag
    Foto: Ellen Schmidt / AP
  • Picasso-auksjon i Las Vegas

    Det kjente auksjonshuset Sotheby's organiserer en storslått auksjon på Bellagio Hotel and Casino i Las Vegas, der elleve av Pablo Picassos verker skal selges. Det skriver The Guardian.

    De elleve verkene har en anslått verdi på 100 millioner dollar, og arrangementet blir en av de største Picasso-auksjonene noensinne.

    Blant verkene som selges er Picassos «Femme au beret rouge-orange» fra 1938.

    Las Vegas Fully Reopens As Most COVID-19 Restrictions Expire
    Foto: Ethan Miller / AFP
  • Picasso maleri til 745 millioner

    Et maleri av Pablo Picasso er solgt for nesten 745 millioner kroner hos auksjonshuset Christie's i New York.

    Christie's prisvurdering var på 55 millioner dollar. Etter en 19 minutters budrunde ble det solgt for 90 millioner dollar, eller 744,6 millioner kroner.

    Det totale beløpet endte på 103,4 millioner dollar, i overkant av 852 millioner kroner, når man regner med omkostninger og salgskommisjon, opplyste Christie's natt til fredag norsk tid.

    Maleriet «Femme assise pres d'une fenetre» («Kvinne sittende nær et vindu») er et portrett av Marie-Thérèse Walter. Picasso fullførte kunstverket i 1932.

  • Slik ser Y-blokka ut i dag

    Kunstverkene «Fiskerne» og «Måken» av Pablo Picasso og Carl Nesjar er løsnet og fjernet fra resten av Y-blokka i regjeringskvartalet i Oslo. Vedtaket om riving har vakt sterke reaksjoner på flere hold, men er gjennom seks år blitt opprettholdt til tross for klagebehandling og rettslig prøving av gyldigheten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no