Rune Øygard
Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Øygard-saken

Oppsummert

- 26. 2013 september ble Rune Øygard i Høyesterett dømt til fengsel i to år og tre måneder for seksuell omgang med barn under 16 år, men over 14 år.

– Rune Øygard ble onsdag 22.05 av juryen i Eidsivating lagmannsrett funnet skyldig for overgrep mot ei jente etter at hun var fylt 14 år.

– Den tidligere Vågå-ordføreren ble 30.05 dømt til å betale 120.000 kroner i erstatning til fornærmede, samt til å betale 12.500 kroner i saksomkostninger for tingretten og lagmannsretten.

– I Sør-Gudbrandsdal tingrett ble Øygard den 17.12.2012 dømt til fire års fengsel for seksuell omgang med mindreårige under henholdsvis 14 og 16 år.

– Alt om saken mot Rune Øygard.

 • Kastet ut fra Facebook

  Tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard er utestengt fra Facebook, skriver VG. Det er snart gått et halvt år siden Øygard slapp ut av fengsel etter å ha sonet ferdig dommen for overgrep mot en mindreårig jente.

 • Øygard møtte til soning

  Rune Øygard (54) har startet soningen ved Ullersmo fengsel, skriver VG Nett. Han ble fraktet til fengselet i Ullensaker kommune på Romerike ved 16-tiden i dag. Høyesterett satte straffen til to år og tre måneders ubetinget fengsel.

 • Har ikke fått oppreisningen på 120.000 kroner

  Den fornærmede jenta i Øygard-saken går til myndighetene for å få pengene utbetalt fra Rune Øygard. De skulle vært utbetalt to uker etter at dommen ble rettskraftig. Øygard vil betale pengene så fort det kommet et krav, sier advokat Mette Yvonne Larsen til NTB.

 • Øygard-saken kostet millioner

  Ankesaken mot tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard i Eidsivating lagmannsrett kostet om lag 1,75 millioner kroner. Det meste av pengene går til advokatene. Det er lagmannsretten selv som har beregnet utgiftene.

Overgrepsdømte Rune Øygard har lite til overs for Høyesteretts beslutning om å dømme ham til fengsel for overgrep mot en ung jente.
Rune Øygard fikk en streng dom i Høyesterett. Han har få muligheter for å få saken gjenopptatt, mener NRKs Olav Rønneberg.
Olav Rønneberg om dommen
Forsvarer om dommen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no