NRK Meny
Biler står under vann på grunn av flommen i Nice
Foto: VALERY HACHE / Afp

Oversvømmelser i Frankrike

Oppsummert

Minst 16 personer har mistet livet i voldsomme oversvømmelser ved den franske Rivieraen. Kraftig regn har ført til at elva Brague har gått over sine bredder.

 • Fire fortsatt savnet i Frankrike

  Fire personer er fortsatt savnet etter flommene som rammet flere byer og landsbyer på den franske rivieraen i helgen. 17 personer mistet livet da vannmasser feide gjennom flere byer.

  France Floods
  Foto: Lionel Cironneau / AFP
 • Hollande lovar støtte til flaumråka

  16 er stadfesta omkomne og tre er framleis sakna etter uveret ved den franske Rivieraen. Presidenten Francois Hollande besøkte søndag ein flaumråka gamleheim i Biot og lova statleg støtte til borgarar som er råka av flaumen. 27.000 heimar er framleis utan straum.

 • Seks sakna er truleg døde

  Franske styresmakter har nedjustert dødstala etter overfløymingane frå 13 til 10. Seks personar er framleis sakna og ifølgje innanriksdepartementet er det llite håp om å finna dei i live.

  Ødeleggelser i Cannes etter oversvømmelser
  Foto: Torgeir Engen
 • – Bølgene slo over panseret

  NRK-journalist Knut-Martin Løken og hans høygravide kone opplevde dødsregnet på den franske Rivieraen natt til søndag. – Mange biler var forlatt med nødblink på, noen med vann nesten til taket. Det var ganske intenst rett og slett. Etter hvert ble vi livredde, forteller Løken.

 • 13 omkomne i Frankrike

  Ytterlegare ein person er stadfesta omkomen etter overfløyminga i Frankrike. Dermed har uveret til no teke 13 menneskeliv i Cannes, Biot, Golfe-Juan og i Mandelieu la Napoule søraust i landet. I Cannes-regionen kom det over 170 mm nedbør i løpet av to timar, ifølgje ein lokalradio.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no