Rettstegning Øvre Romerike
Foto: NRK

Overgrepssak på Romerike

Oppsummert

Et ektepar fra Romerike er i Eidsivating lagmannsrett dømt til 17 og 18 års fengsel for grove overgrep mot sine to sønner og kvinnens eldre sønn. Ekteparet må i tillegg betale 900.000 kroner i oppreisning til hvert av barna, til sammen 2,7 millioner kroner. Unni Fries, som representerer den dømte faren i overgrepssaken på Romerike, sier til NRK at ekteparet vil anke straffene på 17 og 18 års fengsel til Høyesterett.

 • Advokat: – Historisk overgrepsdom

  – Dette er den mest alvorlige sedelighetssaken som er ført for retten i Norge, og en banebrytende dom, sier Gunhild Lærum, bistandsadvokat for de tre barna i overgrepssaken på Romerike. Hun kaller dommen mot et ektepar «en historisk avgjørelse».

  Gunhild Lærum
  Foto: Ingvild Sund / NRK
 • Aktor fornøyd med dom mot ektepar

  Aktor i overgrepssaken på Romerike sier til NRK at han er fornøyd med både at ekteparet ble dømt, og med straffutmålingen. Kvinnen ble dømt til 18 års fengsel og mannen til 17 år, etter at påtalemyndigheten la ned påstand om 19 års fengsel for begge.

 • Overgrepsdømt ektepar anker dom

  Unni Fries, som representerer den dømte faren i overgrepssaken på Romerike, sier til NRK at ekteparet vil anke straffene på 17 og 18 års fengsel til Høyesterett.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no