Overgrepssak Gjøvik tingrett. Første dag
Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Overgrepssak i Gjøvik

Oppsummert

En familiefar i 40-årene er tiltalt for flere overgrep på Østlandet, blant annet voldtekt og overgrep mot små barn og seksuell omgang med dyr. Han erkjenner delvis straffskyld.

 • Psykiater: – Stor gjentakelsesfare

  Det er stor fare for nye overgrep fra 50-åringen som i Gjøvik tingrett står tiltalt for seksuelle overgrep mot 110 barn. Det sa den rettspsykiatrisk sakkyndige, Terje Tørrissen, i retten i dag. Han mener den tiltalte er pedofil med psykopatiske trekk.

 • Ekstra sikkerhet i Gjøvik tingrett

  Politiet sier de organiserer seg annerledes i Gjøvik tingrett etter at en mann slo til en overgrepstiltalt 43-åring i rettssalen mandag. – Vi har gjort noen grep for å hindre at dette skal skje igjen, sier operasjonsleder Kristian Bjaanes til NTB.

 • Pågrepet etter angrep i retten

  En mann fra publikum er pågrepet etter at han slo en overgrepstiltalt mann i Gjøvik tingrett, melder politiet i Vestoppland. Den overgrepstiltalte fikk en mindre skade av angrepet.

  Laster Twitter-innhold
 • Vil bevise seksuelt misbruk av baby

  I dag viste Kripos bilder bak lukkede dører i Gjøvik tingrett. Disse skal vise overgrep mot en baby. Den tiltalte familiefaren i 40-årene mener det ikke er han som er avbildet. Mannen er tiltalt for overgrep mot små barn og dyr.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no