Døren til Operasjon Dark room
Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Overgrepavsløringene «Dark Room»

Oppsummert

84 personer er siktet i den store overgrepssaken «Operasjon Dark room» som har utgangspunkt i Vest politidistrikt. Siktelsene gjelder blant annet voldtekt, menneskehandel, fremstilling og deling av overgrepsbilder- og videoer av barn.

 • Tiltalt for nettprat om overgrep

  Ein mann i 40-åra er tiltalt for nesten 30 tilfelle der han har chatta om seksuelle overgrep mot barn på internett. Politiet har også funne nær 600 bilde hos mannen som syner overgrep mot eller seksualiserer barn. Rettssaka er lagt til februar.

 • Strengare straff i «Dark Room»-sak

  Høgsterett skjerpar straffa mot ein 37-åring frå Bergen. På nettet gav han seg ut for å vera kona si, og skildra seksuelle overgrep mot eigne barn. Lagmannsretten dømde han til seks månadars fengsel. Høgsterett har skrudd dommen opp til eitt år.

 • Krever 21 års forvaring for tiltalt

  Aktor krever lovens strengeste straff på 21 års forvaring med en minstetid på ti år for en overgrepstiltalt Ap-politiker fra Hordaland, skriver BT. Mannen er tiltalt for å ha medvirket til overgrep mot filippinske barn gjennom chatting og instrukser.

 • Hadde 2 terabyte overgrepsmateriale

  Ein 25 år gammal mann er tiltalt for å ha lasta ned bilete og videoar som viser grove overgrep mot barn heilt ned i spedbarnsalderen, det skriv BT. Ifølgje tiltalen skal mannen ha sagt at han hadde heile to terabyte med overgrepsmateriale.

 • «Dark room»-gruppa halvert

  Over halvparten av dei som arbeidde i «Dark room»-prosjektet er ute av gruppa, skriv BT. Etterforskingsleiar Hilde Reikrås (biletet) er frustrert over at det berre er ti etterforskarar att. Visepolitimeisteren seier det handlar om prioriteringar.

  Hilde Reikrås
  Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no