Døren til Operasjon Dark room
Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Overgrepavsløringene «Dark Room»

Oppsummert

84 personer er siktet i den store overgrepssaken «Operasjon Dark room» som har utgangspunkt i Vest politidistrikt. Siktelsene gjelder blant annet voldtekt, menneskehandel, fremstilling og deling av overgrepsbilder- og videoer av barn.

  • Sto bak overgrep frå fengselet

    Ein student gjorde seg skuldig i seksuelle overgrep over internett medan han sona ein fengselsdom på nesten fire år for overgrep. 25-åringen var fyrste gong pågripen i 2015, då han vart meld av for seksuell omgang med ei jente på 14 år. Dette var starten på politioperasjonen «Dark room». BT skriv at mannen, medan han sat i fengsel eller var i permisjon, held fram med å forgripa seg på mindreårige over nettet. No har han fått ei tilleggsstraff på 24 dagar.

  • Politiker tiltalt i Dark Room

    En Ap-politiker fra Hordaland er tiltalt for grove overgrep og menneskehandel. Fra 2011 til 2016 skal 46-åringen ha bestilt over 150 overgrep som skulle direkteoverføres på nettfra Filippinene. Tiltalepunktene har en strafferamme på inntil 21 år.

  • 47-åring tiltalt i Dark Room

    En 47 år gammel mann fra Hordaland er tiltalt etter at han skal ha bestilt over 150 overgrep på nett. Mannen skal ha betalt for å se overgrep mot utnyttede barn på Filippinene. Mannen er en del av Dark Room-komplekset.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no