Døren til Operasjon Dark room
Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Overgrepavsløringene «Dark Room»

Oppsummert

84 personer er siktet i den store overgrepssaken «Operasjon Dark room» som har utgangspunkt i Vest politidistrikt. Siktelsene gjelder blant annet voldtekt, menneskehandel, fremstilling og deling av overgrepsbilder- og videoer av barn.

 • Hadde 2 terabyte overgrepsmateriale

  Ein 25 år gammal mann er tiltalt for å ha lasta ned bilete og videoar som viser grove overgrep mot barn heilt ned i spedbarnsalderen, det skriv BT. Ifølgje tiltalen skal mannen ha sagt at han hadde heile to terabyte med overgrepsmateriale.

 • «Dark room»-gruppa halvert

  Over halvparten av dei som arbeidde i «Dark room»-prosjektet er ute av gruppa, skriv BT. Etterforskingsleiar Hilde Reikrås (biletet) er frustrert over at det berre er ti etterforskarar att. Visepolitimeisteren seier det handlar om prioriteringar.

  Hilde Reikrås
  Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK
 • Sto bak overgrep frå fengselet

  Ein student gjorde seg skuldig i seksuelle overgrep over internett medan han sona ein fengselsdom på nesten fire år for overgrep. 25-åringen var fyrste gong pågripen i 2015, då han vart meld av for seksuell omgang med ei jente på 14 år. Dette var starten på politioperasjonen «Dark room». BT skriv at mannen, medan han sat i fengsel eller var i permisjon, held fram med å forgripa seg på mindreårige over nettet. No har han fått ei tilleggsstraff på 24 dagar.

 • Politiker tiltalt i Dark Room

  En Ap-politiker fra Hordaland er tiltalt for grove overgrep og menneskehandel. Fra 2011 til 2016 skal 46-åringen ha bestilt over 150 overgrep som skulle direkteoverføres på nettfra Filippinene. Tiltalepunktene har en strafferamme på inntil 21 år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no