NRK Meny
Indiske kvinner protesterer mot voldtekt
Foto: Manjunath Kiran / Afp

Overgrep mot kvinner i India

Oppsummert

Flere grove gjengvoldtekter og drap har rystet India det siste året. Det er særlig kvinner fra lavkastene som er utsatt. Mange kvinner utsettes også for syreangrep. Kvinnegrupper hevder at verken politi eller myndigheter gjør nok for å stoppe volden.

 • Koblet overgrep og «vestlige klær»

  – Disse uheldige angrepene er en konsekvens av at kvinner kler seg i vestlige klær, sa delstatsminister G. Parameshwara, i etterkant av flere seskuelle overgrep mot kvinner i Bangalore nyttårsaften. Flere indiske politikere har kritisert uttalelsene.

 • Fem dømt til livstid for voldtekt

  Fem indiske menn er dømt til fengsel på livstid for å ha voldtatt en 51 år gammel dansk turist i New Delhi. Dommen falt i en domstol i New Delhi fredag. Det er uklart om de fem mennene kommer til å anke.

 • Indisk kvinne påtent på tog

  En indisk kvinne døde etter at hun ble dusjet med brannfarlig væske og påtent ombord på et tog i Kerala i India, skriver NDTV. En mann er mistenkt for ugjerningen som skjedde i en kupé i toget. I oppstyret som fulgte, slapp han unna.

 • – Voldtekter skjer tilfeldig

  En minister fra Indias regjeringsparti BJP har skapt opprør etter uttalelser om at voldtekter ikke skjer med vilje. – Slike hendelser skjer ikke med overlegg. Slike ting skjer tilfeldig, sa Ramsevak Paikra, innenriksminister i delstaten Chhattisgarh, til indiske reportere lørdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no