NRK Meny
Tone Vangen
Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

Overgrep i Tysfjord

Oppsummert

Politiet i Nordland har avdekket totalt 151 overgrepssaker i Tysfjord. 43 er voldtektssaker, mens 40 saker omhandler seksuell omgang med barn under 14 år. Det er registrert til sammen 82 fornærmede og 92 mistenkte personer. Les hele rapporten her.

 • Fritt Ord-pris for Tysfjord-saken

  Harald Amdal, Eirik Linaker Berglund Thor Harald Henriksen og Kenneth Hætta fikk onsdag kveld Fritt Ords pris for sin dekning av Tysfjord-saken.

 • Tysfjord-kvinne med millionsøksmål

  En kvinne i 30-årene krever 8,2 millioner kroner i erstatning fra Tysfjord kommune for psykiske skader som følge av overgrep og omsorgssvikt i oppveksten. Kvinnen tapte søksmålet i tingretten. Denne uken går ankesaken i lagmannsretten.

 • Kan være flere erstatningssaker

  Kontoret for voldsoffererstatning har registrert åtte saker knytta til Tysfjord-saken i Nordland. Det opplyser seksjonssjef for erstatning, Ivar André Holm. Han utelukker ikke at de har flere saker til behandling som ennå ikke er registret.

 • Fem nye saker i Tysfjord

  Politiadvokat Øyvind Rengård opplyser til NRK at fem nye saker om seksuelle overgrep er anmeldt i Tysfjord-komplekset etter at politiet skrev sin rapport i november. De nye sakene gjelder gjerningspersoner som allerede er under etterforskning.

 • Fem nye saker i Tysfjord

  Politiadvokat Øyvind Rengård opplyser til NRK at fem nye saker om seksuelle overgrep er anmeldt i Tysfjord-komplekset etter at politiet skrev sin rapport i november. De nye sakene omhandler gjerningspersoner som allerede er under etterforskning for seksuelle overgrep.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no