NRK Meny
Bilkø i Oslo
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Oslos tunneler renoveres

Oppsummert

Et stort renoveringsprosjekt i flere av Oslos travleste tunneler vil skape trafikkaos for mange tusen bilister i årevis. Trafikantene kan vente seg kø, utvidet rushtid og store trafikale utfordringer. Arbeidet startet mandag kveld 1. juni.

  • Stoppet elbiler i kollektivfelt

    30 biler ble stoppet av politiet på E18 i Oslo i morges fordi de kjørte i kollektivfeltet uten passasjer. Elbiler uten passasjerer får ikke lov å kjøre i feltet inn mot Oslo mellom klokka 7 og 9 på grunn av oppussingen av Smestadtunnelen.

  • Varslet kaos: Trafikken glir i Oslo

    Ved syvtiden er det ikke lengre køer inn mot Oslo. På E6 sørfra er det tett trafikk mellom Klemetsrud og Skullerud. Flere fjelloverganger er fortsatt stengt på grunn av uvær. Det gjelder Fv 50 Hol-Aurland, Fv 651 Tuddal - Svineroi, Fv 987 Brokke - Suleskard, Fv 55 Sognefjellet og Fv 51 Valdresflye.

  • Flere syklister enn vanlig

    Ruter melder at det er observert flere syklister inn til Oslo enn normalt. Tirsdag morgen var det ventet køkaos på Ring 3 etter at renoveringsarbeidet startet i Smestadtunnelen. Slik ble det ikke, og mange har latt bilen stå.

Prosjektleder Hilde Ulvik om trafikksituasjonen
Det forventes trafikkkaos på veiene i Oslo i forbindelse med tunnelarbeid på Ring 3. NRK sender direkte fra trafikken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no