Hopp til innhold

Oslo Pride og Fri oppfordrer til å markere kjærligheten over hele Norge

Oslo Pride og Foreningen FRI oppfordrer hele Norge til å markere Pride i alle landets nabolag, hjem og grender, det skriver de i en pressemelding.

– Vi kan fortsatt være stolte og synlige, la oss bare være det i nabolagene med familie, venner og nære, sier leder i Foreningen FRI Inge Alexander Gjestvang

Årets pride-parade var ventet å bli en etterlengtet feiring av kjærlighet og mangfold i Oslos gater. På grunn skytingen i Oslo natt til lørdag ble alle arrangementer i regi av Oslo Pride avlyst etter anbefaling fra Oslo politi.

– Vi oppfordrer hele Norge til å vise solidaritet og markere pride hjemme, i nabolagene og grendene sine, sier leder i Oslo Pride Inger Kristin Haugsevje.

Oslo Pride har fått tydelig råd og anbefaling fra politiet om at paraden, Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride bør avlyses. Oslo Pride anmoder derfor alle som har planlagt å delta på eller se paraden om å ikke møte. Alle arrangementer i regi av Oslo Pride avlyses.

– Vi kan fortsatt være stolte og synlige, la oss bare være det i nabolagene med familie, venner og nære. Vi oppfordrer også alle våre støttespillere og allierte til å ta del i lokale markeringer og vise solidaritet, sier leder i Foreningen Fri Inge Alexander Gjestvang.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no