NRK Meny
Orkla
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Orkla

Oppsummert

Orkla Foods har vedtatt å flagge ut produksjonen av Fun Light og Tomtegløgg fra Gimsøy Kloster i Skien til Sverige. Utflagging av Idun ketsjup og sennep i Rygge blir avgjort i mai.

 • Vekst i Orkla

  Orkla økte driftsinntektene med 4 prosent og leverte også et forbedret resultat i andre kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Konsernsjef Peter A. Ruzicka sier økt råvarepris og svak krone har påvirket resultatet, skriver NTB.

 • Orkla-driftsresultat opp 19 prosent

  Orklas driftsresultat økte med 19 prosent til 1,3 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor, opplyser selskapet i en pressemelding. Det er 100 millioner kroner mer enn det analytikerne ventet på forhånd.

 • Orkla legger ned i Kristiansund

  Styret i Orkla-eide Lilleborg har besluttet å flytte produksjonen fra Ello-fabrikken i Kristiansund til Falun i Sverige. – Vi vet at beslutningen om å flytte produksjonen rammer de 60 ansatte på Ello hardt, skriver selskapet i en pressemelding.

 • Orkla: – Vi satser tungt i Norge

  Orkla lover næringsminister Monica Mæland (H) at de vil fortsette å investere i Norge. Det var nyheter om utflagging av produksjon fra Norge til Sverige som fikk næringsministeren til å invitere konsernledelsen i Orkla til et møte mandag ettermiddag.

 • Mæland krever Orkla-forklaring

  Næringsminister Monica Mæland sier hun har bedt Orkla forklare hvorfor de har vedtatt å flytte produksjonen av varer som Fun Light og Tomtebrygg fra Norge til Sverige. – Det er litt uvanlig at overskuddsbedrifter flagges ut, sier Mæland til NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no