Hopp til innhold
Orkla
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Orkla

Oppsummert

Orkla ASA er et av Norges største børsnoterte selskaper og er leverandør av merkevarer til dagligvarehandel, storhusholdning, faghandel, apotek og bakerimarkedet.

  • Samler pizzaproduksjonen i Stranda

    Orkla Foods Norge (OFN) investerer 175 millioner kroner og samler all sin pizzaproduksjon på sitt anlegg i Svemorka i Stranda kommune. Det skriver selskapet i en pressemelding.

    I dag blir det produsert pizza tre steder. To av disse ligger i Stranda kommune, i Svemorka og på Sløgstad, og et i Sem i Tønsberg kommune. Ifølge selskapet jobber det i dag 155 ansatte ved anleggene i Stranda og tolv i Sem.

    – Gjennom ett år har vi grundig utredet hvordan vi best kan utvikle vår pizzavirksomhet videre. Ved å samle produksjonen, kan vi bli enda mer effektive, samtidig som dette kan gi oss enda bedre forutsetninger for stadig å utvikle kvalitet og nye pizzaopplevelser til glede for norske forbrukere, sier Anders Guttormsen, administrerende direktør i pressemeldingen.

  • Orkla økte omsetningen med 10 prosent i fjerde kvartal

    Orklas omsetning økte i fjerde kvartal med 10 prosent til 17,7 mrd. kroner. Resultat før skatt endte på 1,3 mrd. kroner, mot tilsvarende 1,7 mrd. kroner i samme periode i 2022. Det skriver Orkla i en pressemelding.

    Matvaregiganten Orkla står bak merkevarer som Stabburet, Toro og Pizza Grandiosa. I tillegg eier selskapet blant annet 43 prosent av malingsprodusenten Jotun.

    Orkla
    Foto: NTB
  • Orkla varsler milliardavtale

    Torsdag morgen varsler dagligvaregiganten Orkla at de har inngått en partnerskapsavtale med oppkjøpsselskapet Rhône.

    Rhône har erfaring fra forbrukermarkedet, i tillegg til mat og drikkevareindustrien.

    Orkla selger 40 prosent av eierskapet i forretningsområdet Orkla Food Ingredients til investeringsfond tilknyttet Rhône. Transaksjonen verdsetter Orkla Food Ingredients til 15,5 milliarder kroner, som vil si at de selger for 6,2 milliarder kroner.

    Ambisjonen med avtalen er å skape aksjonærverdier gjennom volumvekst, marginforbedringer, kapitaleffektivitet og strukturell vekst.

    Orkla fikk et resultat før skatt på 2 milliarder kroner i tredje kvartal, noe som er en nedgang på 9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

    Orkla eier dagligvaremerker som blant annet Toro, Stabburet, Zalo, Idun og Nidar.

    2gF7NZ4PANQ
    Foto: NTB
  • Økt resultat for Orkla

    Orkla hadde en økning i både resultat og inntekter første kvartal av 2023. Det kommer frem i en rapport Orkla la frem tirsdag morgen.

    Resultat før skatt endte på 1,7 mrd. kroner, som var en økning på 12 prosent fra samme kvartal i 2022. Rapporten viser at selskapet hadde en omsetning på 16,2 milliarder, resultatet fra samme periode i fjor var på 13,3 milliarder kroner.

    – Jeg er godt fornøyd med kvartalet. Orkla kan vise til høy organisk vekst og resultatfremgang, sier konsernsjef Nils K. Selte.

    Orkla er en av Nordens største produsent av produkter til dagligvaremarkedet, og er produsent for kjente produkter som blant annet Grandiosa, Toro og Nidar.

  • Orkla kutter opptil 50 ansatte

    Orkla Foods Norge skal redusere organisasjonen og sier opp 40 til 50 personer, bekrefter kommunikasjonsdirektør i Orkla, Dag Olav Stokken til Nettavisen.

    – Kuttene vil hovedsakelig skje i antallet administrative stillinger.

    Han legger til at selskapet i fjor høst innførte midlertidig ansettelsesstopp. Antallet som slutter, vil bli derfor være lavere enn det hadde blitt om de ikke tok grep.

    Orkla Foods Norge produserer en rekke dagligvarer, deriblant pålegg, ferdigretter, godteri, snacks, pizza og ketsjup.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no