Ophelia
Foto: Liam Mcburney / AP

Orkanen Ophelia

Oppsummert

Orkanen Ophelia som har truffet kysten av Irland og Storbritania mandag skal ha forårsaka dødsfallet til en kvinne i 70-åra i Waterford sørøst i England.

 • Merker portugisiske branner i Norge

  Lukt og røyk fra skogbrannene i Portugal kan nå merkes i Norge, melder Meteorologisk institutt på Twitter. Det er restene av orkanen «Ophelia» som bringer med seg røyklukten som allerede kan merkes flere steder i Norge.

  Laster Twitter-innhold
 • 216.000 uten strøm i Irland

  216.000 husstander og forretninger er fortsatt uten strøm i Irland, dagen etter at orkanen «Ophelia» traff landet. 20.000 husstander er fortsatt uten vann. Tre mennesker mistet livet i Irland i orkanen.

 • «Ophelia» på vei mot Skottland

  Orkanen «Ophelia» er ved midnatt på vei mot Nord-Irland og det nordlige England, samt Skottland og Wales, ifølge det britiske meteorologiske instituttet, melder BBC. Det er ventet forstyrrelser i fly- og båttrafikk, og store sjanser for strømbrudd.

 • 350 000 irer uten strøm

  350 000 hjem og bedrifter har mista strømmen etter at orkanen Ophelia traff Irland i dag, ifølge Sky News. Britenes statsminister Theresa May har ifølge nyhetsbyrået ringt sin irske kollega Leo Varadkar for å tilby britisk hjelp.

 • Tre dødsfall som følge av orkan

  Ifølge irsk politi har tre personer mista livet som følge av orkanen «Ophelia». En kvinne og en mann døde i to ulike hendelser der et tre falt over bilene de kjørte, og en mann skal ha dødd i en motorsagulykke i oppryddingsarbeid etter orkanen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no