Opptøyer i Tyrkia
Foto: BULENT KILIC / Afp

Opptøyer i Tyrkia

Oppsummert

26 aktivister som i fjor organiserte demonstrasjonene i Gezi-parken i Istanbul, forsvarte ytringsfriheten sin da rettsoppgjøret startet torsdag. Demonstrantene risikerer inntil 29 års fengsel.
Det er ett år etter siden de store demonstrasjonene tok til i Gezi-parken og på Taksim-plassen i Istanbul.

 • Tyrkiske politimenn drept av bombe

  Tre tyrkiske politimenn som satt i et pansret kjøretøy ble drept da en bombe utløst med fjernkontroll gikk av, melder Reuters. Den militante delen av det kurdiske arbeiderpartiet PKK anklages for å stå bak. Angrepet skjedde i Mardin-provinsen.

 • EU bekymret for journalister

  EU er bekymret over at Tyrkia har pågrepet to britiske journalister som anklages for å delta i terrorrelaterte aktiviteter på vegne av IS. De to britene jobber for det amerikanske nettstedet Vice News. De to journalistene og deres tolk er i varetekt.

 • EU bekymret over Tyrkia-fengslinger

  EU uttrykker bekymring over at to britiske journalister fra amerikanske Vice News er arrestert i Tyrkia. De to var sørøst i Tyrkia og filmet kamper mellom kurdere og politiet, og de er nå anklaget for å jobbe for en terrororganisasjon, skriver BBC.

 • Fengslede reportere hevder uskyld

  De to britene som er arrestert i Tyrkia jobber for det amerikanske nettstedet Vice News. Vice News opplyser at de først ble pågrepet og siktet for å ha filmet uten å ha fått akkreditering fra myndighetene, men så ble anklaget for å støtte IS.

NRK-reporter Kristina Høyer i Istanbul
Demonstrasjoner i Tyrkia

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no