Demonstrasjoner i Baltimore
Foto: WIN MCNAMEE / Afp

Opptøyer i Baltimore etter dødsfall

Oppsummert

Det har vært voldsomme opptøyer i den amerikanske byen Baltimore etter at Freddie Gray (25) døde i politiets varetekt. Seks politimenn er siktet for blant annet drap på Gray. En storjury har fastslått at det er grunnlag for å reise tiltale mot dem.

  • Rasefordommer avdekket i Baltimore

    En sterkt kritisk rapport fra justisdepartementet i USA avdekker omfattende rasefordommer og diskriminering hos politiet i Baltimore. Rapporten viser at politiet i årevis har stanset og kontrollert afroamerikanere i langt høyere grad enn andre.

  • Ingen tlitale i Freddie Gray-saken

    Saken mot de tre siste polititjenestemennene som sto for retten i forbindelse med pågripelsen av Freddie Gray er henlagt. Gray døde med brukket nakke bak i en politibil. Saken utløste voldelige opptøyer i Baltimore.

  • Politimann frikjent for drap

    Politimannen som var sjåfør da Freddie Gray, en svart 25-åring, brakk nakken under en polititransport, er frikjent på alle tiltalepunkter. Ifølge domstolen var det umulig å bevise at politimannen gjorde seg skyldig i uaktsomt eller forsettelig drap.

NRKs journalist Tove Bjørgaas er i Baltimore. Hun forteller at det er pøbler og ungdomsgjenger som står bak opprøret i byen. –	Dette er pøbler og ungdomsgjenger som ønsker å lage bråk. En by med stor urban fattigdom. Her er det krig hver dag, nå ser i alle fall folk hvordan vi har det, sier demonstrantene, ifølge Bjørgaas.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no